Marinoidut kesäkurpitsat

Nyt tulee kuulemma paljon kesäkurpitsaa ja on #kesäkurpitsatalkoot. No, itse en voi puhua ylituotannosta, kun en montakaan ole saanut isoksi asti kasvamaan. Kasvimaalla on  sekä kesäkurpitsa Lungo di Firenzeä että minikurpitsa Baby Bearia, kaksin kappalein kumpaakin. Hyvin kasvaessaan tuo määrä riittäisi oikein hyvin kahden hengen taloudessamme. Mutta nyt pitkästä firenzeläisestä on tullut vasta puolen tusinaa kunnollista kurpitsaa, minikurpitsasta ei vielä ainuttakaan.

Kumpikin on minulla kasvatuksessa ensimmäistä kertaa, ja odotukset niiden suhteen olivat korkealla. Kukkia ne tuottavat ja hedelmän alkuja on kumpaankin tullut paljon. Vahinko vain firenzeläiset tahtovat nahistua alkuunsa ja minikurpitsa pudottaa hedelmänsä jo luumun kokoisina. En tiedä, missä vika voisi olla.

Vähästä määrästä huolimatta halusin saada vaihtelua täytetyille ja grillatuille kesäkurpitsoille ja päätin kokeilla niiden marinoimista. Reseptejä on paljon, osa tehdään raa’asta ja osa kypsennetystä kesäkurpitsasta. Öljyn ja viinietikan lisäksi sekaan pannaan kaikkea suolasta ja pippurista yrtteihin, chiliin ja muihin mausteisiin.

Tavalliseen tapaani yhdistelin olemassa olevista resepteistä oman versioni. Suunnilleen näin se menee:

Marinoidut kesäkurpitsat

  • 1 pienehkö kesäkurpitsa, värillä ja muodolla ei ole väliä
  • 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1/4 dl valkoviinietikkaa
  • kourallinen silputtuja yrttejä; persiljaa, minttua, timjamia
  • yksi valkosipulinkynsi viipaloituna
  • noin puolikas ohueksi viipaloitua tuoretta chiliä, voimakkuuden ja oman mieltymyksen mukaan
  • suolaa, pippuria, loraus hunajaa
  • muutama kalamataoliivi

Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi ja itketä hetki suolattuna. Paahda viipaleet sen jälkeen kevyesti pannulla tai grillissä.

Sekoita marinadin ainekset ja kaada kulhoon kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Lisää sekaan vielä muutama oliivi. Anna mausta viileässä ainakin muutama tunti.

Tällä tavoin valmistettuna kesäkurpitsat maistuvat vallan mainioilta. Niissä on sopivasti suuntuntumaa ja kirpeää makua ja oliivit tuovat vielä mukavasti lisää särmää. Toimii erinomaisesti ainakin kalan lisäkkeenä ja epäilemättä istuu hyvin myös lihan kaveriksi.

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s