Ihana päivä kasvihuoneessa

Viikon loma kevääseen heräävässä Italiassa on takana. Vaikka Turussa vielä lämpötila onkin pakkasen puolella ja luntakin maassa, oli lauantaipäivä lämmin ja aurinkoinen.

Oli niin lämmintä, että kannoin kaikki taimet autotallin taimihyllyltä kasvihuoneen kuplamuovihuoneeseen päivähoitoon. Ihana sää houkutteli puuhailemaan. Nautin kasvihuoneen lämmöstä ja koulin kaikki samettiruusut eli Vanillan, Moonlightin ja Silvian. Olin maltillinen ja jätin niitä kasvamaan yhteensä vain parikymmentä.  Lisäksi  kylvin uutta Primo Yellow -lajiketta, eli hiukan samettiruusujen määrä tuosta vielä lisääntyy.

img_4059
Samettiruusut ovat kasvaneet koulittaviksi.

Kuplahuone oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä, ja  se ainakin tuli selväksi, että aurinkoisena päivänä on syytä huolehtia riittävästä tuuletuksesta. Muovi on paksua, ja vaikka varsinaisen kasvihuoneen tuuletusluukut avautuvat automaattisesti, on kuplahuoneessa selvästi kuumempi, vaikka sen oven liepeet ovat aukikin. Sitten kun kuplahuone on oikeassa käytössä, voi lämmön ja tuuletuksen yhteensovittaminen olla hankalaa etenkin varhaisina töihinlähtöaamuina.

Kuplahuoneessa on taimia varten yksi penkki, ja kokosin sinne lisäksi vanhan kasvihyllykön. Niiden kanssa on pärjättävä, sillä enempää ei mahdu. Uskoakseni ne kyllä riittävätkin chileille, tomaateille ja samettiruusuille, mutta voin unohtaa oliivipuun ja laventelin. Penkkien ja hyllykön jälkeen ne eivät enää tule mahtumaan pikkuiseen kuplahuoneeseen.

img_4060
Taimet päivähoidossa.

Illalla vein taimet takaisin autotalliin, sillä haluan ennen kuplahuoneen pysyvämpää käyttöä testata sen lämmittämistä ilman kasveja. Testivuorokausi on juuri meneillään. Sen jälkeen pystyn sanomaan, miten hyvin kuplahuone pitää lämpöä ja miten paljon sähköä sen lämmittäminen vie.

Ulkona tulee juuri nyt lunta taivaan täydeltä ja lämpötila on nollan tuntumassa. Melko realistinen testaussää siis.

7 comments

    1. Juu, samettikukat hyvässä kasvussa jo, ja uusiakin on vielä tulossa! Nyt kolmen yön jälkeen voin todeta, että kuplahuone toimii ja pitää lämpönsä. Tomaatit ovat jo yöpyneet siellä 🙂

      Tykkää

    1. Kiitos Tuulikki! Huomasin blogistasi, että sinähän olet varsinainen kukkahirmu, valtavasti tulossa kaikenlaista. Ja näköjään Vanillasta tykätään kumpikin 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s