Terassin betonilaatat harmaina ja kivikuullotekäsittelyn jälkeen punaisina.

Pientä pintaremonttia

(31.5.) 70-lukuisen omakotitalomme terassi on joskus aikoinaan katettu betonilaatoilla. En tiedä laattojen ikää, mutta epäilen niiden olleen paikoillaan ainakin parikymmentä vuotta, luultavasti kauemminkin.

Alun perin laatat ovat kai olleet punaiset, mutta vuosien saatossa ne ovat kovasti harmaantuneet. Heti pesun jälkeen ja yleensäkin märkänä vanha punainen sävy on hetken verran näkyvillä.

Joskus olemme miettineet laatojen käsittelyä jollakin wet-look -aineella, mutta aina se on jäänyt. Noiden tuotteiden hinta on myös ollut varsin korkea.

Tänä keväänä Tikkurilalta on tullut markkinoille  uusi kivikuullote, jota saa muutamaan sävyyn sävytettynä. Hinnaltaan se on paljon edellä mainittuja märkätuotteita edullisempi. Niinpä sitten päätimme kokeilla sitä ja käsittelimme oleskeluterassin laatat punaisella kuullotteella.

Homma oli helppo. Terassi pestiin ensin huolellisesti painepesurilla ja annettiin kuivua. Kuullotteen levitykseen käytimme leveää ulkomaalipensseliä, reunoilla vähän kapeampaa. Aikaa noin 40 neliön käsittelyyn meni suunnilleen yhden henkilötyöpäivän verran, ja kuullotetta kului noin 8 litraa. Levitimme kuulloteen vain kertaalleen.

Terassin betonilaatat harmaina ja kivikuullotekäsittelyn jälkeen punaisina.
Laatat ennen ja jälkeen käsittelyn.

Mielestäni tulos on onnistunut. Väri on hyvä ja melko lähellä sitä, miltä uudet punaiset betonikivet näyttävät. Koska tuote on uusi, ei sen kestävyydestä ole käytännön kokemusta. Mutta jos väri nyt parikin vuotta säilyisi, olisi se mielestäni hinnan ja vaivan väärti.

7 comments

  1. Hei Aija! Kuullote on pysynyt oikein hyvänä. Se ei mielestäni ole paljon edes haalistunut. Ja sen mitä on, niin tasaisesti. Arvelen, että huoltoväli tällä voisi olla 3 – 5 vuotta. Voin siis suositella. Tässä linkki kuvaan tältä päivältä https://flic.kr/p/VDBHia

    Tykkää

  2. Hei, nyt on jo 5 vuotta kulunut käsittelystä. Joko on ollut huollon aika ja kuluiko maali pois tasaisesti vai oliko laikukas loppuvaiheessa?

    Tykkää

  3. Oi, kylläpä aika rientää! Kyllä väri on pysynyt hyvänä kaikki nämä vuodet. Toki se on haalistunut, mutta ei oikeastaan kovin paljon. Sen minkä on kulunut, on kulunut tasaisesti, mitään laikkuja ei ole missään. Meillä varmaan on se hyvä, että on suurimmalta osalta katon alla. Vaikka en kyllä oikeastaan näe mitään eroa katon alla ja taivasalla olevan välillä. Eli edelleen voin suositella.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s