Viljelysuunnitelma 2018

Toukokuu on kohta puolessa, ja vasta nyt olen saanut kasvimaan viljelysuunnitelman valmiiksi asti. Noudatan sikin sokin -mentelmää,  eli sekaviljelyä ja mahdollisuuksien mukaan vuoroviljelyä. Kasvimaan yhden penkin monivuotiset yrtit ovat hankaloittaneet kiertoa ja vieneet myös tilaa kiertäviltä yksivuotisilta.

Tänä keväänä päätin hankkia kasvihuoneen toiselle syrjälle pari uutta viljelylaatikkoa ja siirtää monivuotiset yrtit niihin. Näin saisin viljelykierron toimimaan helpommin. Tosin vain kolmen vuoden kierrolla, mutta sekin on ihan hyvä. Silloin kaalit, kurpitsat ja valkosipulit ovat yhdessä penkissä, musta- ja punajuuret toisessa ja yrtit, salaatit ja salkopapu kolmannessa.

Tämä kesä mennään vielä viime kesän pohjalta vähän sinne päin, mutta jatkossa sitten selkeämmin. Mustajuuret ja muutaman salaatin olen jo kylvänyt, kurpitsat ja palmukaalit ovat esikasvatuksessa. Ne pääsevät maahan säiden mukaan toivoakseni lähiaikoina.  Pavut kylvän suoraan maahan vasta kesäkuun puolella.

Kasvimaa 2018

Monivuotisia yrttejä varten hankittiin Plantegenista kaulukset kolmeen 60 * 80 sentin lavaan. Ne sijoitetaan perä perään kasvihuoneen toiselle laidalle. Samalla paikalla tähän asti ollut pitkä ja kapea istutuspenkki siirrettiin puutarhavajan seinustalle chlipenkiksi. En aio istuttaa chilejä penkkiin, vaan ne saavat olla penkin sisällä omissa ruukuissaan jokainen. Tarvittaessa seinustaan on helppo kiinnittää tukisäleikkö vaikka raudoitusverkosta.

Vajan seinusta on penkille jo neljäs sijoituspaikka. Yhdenlaista viljelykiertoa sekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s