Lehtikaaliresepti

(10.9.) Lehtikaali on loistava vihannes ja palkitsee kasvattajansa runsain mitoin. Niin runsain, että välillä on suorastaan vaikea keksiä, mihin kaikkeen sitä käyttäisi. Onneksi myös reseptejä löytyy runsaasti, ja niitä varioimalla tästä syksyn vitamiinipommista syntyy helposti monenmoista herkkua.

Kasvatin tänä kesänä ensimmäistä kertaa palmukaalia ’Nero di Toscana’, eli italiassa suosittua lehtikaalilajiketta. Tai en minä tiedä, onko se lehtikaalin alalaji vai ihan oma lajinsa, mutta yhtä kaikki lehtevä kaali se on.

Palmukaalista on nyt tullut ehdoton suosikkini. Se on maultaan  hyvin hienostunut ja pääsee mielestäni parhaiten oikeuksiinsa erilaisissa nopeasti kypsyvissä lisukkeissa. Pitkään muhiviin patoihin sen sijaan sopii upottaa hiukan krouvimmatkin kaalit.

Kermasssa haudutettu palmukaali on ollut ruokalistalla jo monen monta  kertaa. Vaihtelun vuoksi tein siitä kirkkaan version ja vaihdon kerman valkoviiniin sekä lisäsin hiukan potkua tuoreesta chililistä.

imageValkoviinissä haudutettu palmukaali

n. 120 g. palmukaalia (n. 8 lehteä)
1 sipuli
1 chilipalko
1-2 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria

(50 g. bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua)

Poista lehtikaalista kovat ruodit ja pilko se suikaleiksi. Ryöppää suolalla maustetussa vedessä noin kaksi minuuttia. Valuta kuivaksi.

Pilko sipuli ja chili pieneksi ja kuullota niitä hetki pannulla. Lisää lehtikaali ja pyörittele muutama minuutti sipulin ja chilin kanssa. Lisää sitten viini sekä mausteet ja hauduta noin 5 – 10 minuuttia, kunnes enin neste on haihtunut.

Jos kaipaat tuhdinpaa apetta, paista sekaan suikaloitua bresaolaa tai kinkkua.

Maista itse!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s