Sasliktikkuja ja pumpulilankaa

(15.4.) Tomaatintaimeni ovat jo niin hyvässä kasvussa, että on tullut aika laittaa niihin ensimmäiset tukikepit. Itselläni on tapana aloittaa kepittäminen keveillä sasliktikuilla, ja taimien kasvaessa siirryn sitten tukevampiin bambu- ym. keppeihin.

Sasliktikut ovat juuri sopivia tässä vaiheessa. Teräväkärkisinä ne on helppo työntää multaan, eikä ohut tikku vahingoita hentoja juuria. Pituutensa puolesta ne riitävät melko pitkäänkin, ja osa taimista pärjää niiden tuella jopa istutukseen saakka.

Pelkkä tikkuhan ei tietenkään riitä; keveään tukeen tarvitaan myös keveää lankaa.

En tiedä, mistä tai miten vaaleanpunainen ohut puuvillalanka on minulle alkujaan kulkeutunut. Itse en ole sitä ostanut, siitä olen varma. En ole ikinä harrastanut ristipistotöitä enkä liioin ole virkannut pitsiliinoja. Eikä vaaleanpunainen varsinaisesti ole minun värini.

imageOn mahdolista, että olen joskus ammoin saanut kerän edesmenneeltä äidiltäni jotakin unohduksiin painunutta tarkoitusta varten. Joka tapauksessa pinkki lankakerä on ollut meillä kauan. Ainakin koko sen ajan, minkä olen tomaatteja kasvattanut, eli toistakymmentä vuotta.

Jotain pientä taikaakin tuossa pumpulilangassa taitaa olla, sillä se ei tunnu ollenkaan loppuvan, ei juuri edes vähenevän. Ja hyvin monikäyttöistä se on. Taimisidonnan lisäksi sitä voi käyttää keittiössä itsetehtyjen makkaroiden sitomiseen, sillä voi ripustaa yrtit pienissä nipuissa kuivumaan ja hätätilassa sitä voi käyttää vaikka luotilankana remonttihommissa.

Mutta keväisin se on tärkeimmässä tehtävässään ja auttaa yhdessä sasliktikkujen kanssa honteloita taimia kasvamaan vankoiksi ja suoriksi tomaatinvarsiksi.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s