Lisää kylvettävää

(21.4.) Kaikenlaista on jo tullut kylvettyä tähän mennessä. Tomaatit ja samettiruusut ovat esikasvatuksessa, ja suoraan maahan olen kylvänyt salaattia, pinaattia, korianteria ja mustajuurta.

Tänään postilaatikkoon tipahtivat Hyötykasviyhdistyksestä tilaamani kesäkurpitsan ja lehti- ja palmukaalin siemenet. Kaikki ovat itselleni uusia lajikkeita, joita en ole aikaisemmin tuntenut tai kasvattanut.

Olin vähän turhan hätäinen tilaamisen kanssa, sillä vasta paremmin sivuja tutkittuani huomasin, että valikoimasta olisi löytynyt kaikenlaista muutakin hyödyllistä. Esimerkiksi pienisilmäinen tuholaisuojaverkko lehtikaalien päälle olisi epäilemättä ollut hyvä hankinta. Tähän asti käyttämääni hallaharsoa ei voi pitää järin eleganttina ratkaisuna etenkään  silloin, kun suoja saa olla paikoillaan pitkään.

Kurpitsat omaan penkkiinsä

Vailla järkevää käyttöä ollut 150 cm x 50 cm puulaatikko saa tulevana kesänä toimia kurpitsapenkkinä. Sen takia valitsin ruukkuviljelyyn kehitetyn Midnight -kesäkurpitsalajikkeen. Kaveriksi sille otin ufonmallisen Sunburst -kesäkurpitsan. Sen koosta en tiedä, mutta se on aikainen lajike; kasvuaika vain noin 50 vuorokautta. Kuun vaihteessa taitaa olla aika laittaa nämä siemenet multaan.

Uusia kaalituttavuuksia

Lehtikaalia olen kasvattanut jo useampana kesänä. Nyt ajattelin kokeilla uutta Scarlet-lajiketta. Siitä sanotaan, että sen lehdet muuttuvat syksyllä ilmojen viiletessä purppuranpunaisiksi. Hauskaa!

Palmukaalia minulla ei ole ennen ollut, mutta nyt ajattelin kokeilla sitäkin. Nero di Toscana on erinomaiseksi mainittu, hyvin vanha lajike.

Olen kylvänyt lehtikaalin tähän asti aina suoraan maahan. Tänä vuonna kuitenkin ajattelin esikasvattaa molemmat kaalit sisällä/kasvihuoneessa. Kaipa se jonkinverran aikaistaa niiden satoa.  Mutta ennen kaikkea kylvöpuuhiin voi ryhtyä oikeastaan saman tien!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s