Uusi taimilava

(12.4.) Jihuu, minulla on uusi taimilava!

Saaristopuutarha –blogin kirjoittaja jakoi Instagramissa kuvan pinaatintaimistaan, jotka hän oli kylvänyt joulukuussa ulos kasvilavaansa. Minähän siitä vallan innostuin ja aloin heti tarvita lavaa kasvimaan varhaiskylvöjä varten.

Periaatteessa voisin tietysti kasvihuoneessakin viljellä jotain ennen tomaattien ja kurkkujen istutusta. Mutta suoraan kasvimaalle ja lavaan kylväminen on yksinkertaisempaa, eikä sitten tarvitse siirtää taimia mihinkään juuri, kun ovat päässeet kasvun alkuun.

Vanhoista ikkunoista itse tehty lava on tietysti tyylikäs ja persoonallinen ratkaisu. Minulla ei kuitenkaan sellaisia ikkunoita ollut, ja nythän minulla oli jo kiirekin. Lava oli saatava heti, ja salaatinsiemenet multaan saman tien.

Niinpä oli tyydyttävä kaupasta valmiina löytyvään tarjontaan, ja Bauhausista löytyikin juuri sopiva kennomuovinen lava. Ei se mikään varsinainen somistus ole, ennemminkin karun ja asiallisen näköinen. Saksalainen Juwel. Kokoaminen sujui suht koht helposti. Lava on varsin kevytrakenteinen, ja nähtäväksi jää tarvitaanko sille mukana tulleiden parin maapiikin lisäksi jotain muuta kiinnitystä.

Lava on pieni (60 cm x 100 cm), mutta tarkoitus onkin vain saada ensimmäiset salaatit ja pinaattirivit kasvuun mahdollisimman varhain. Myöhemmin keväällä ja kesällä lavaa ei enää tarvita, ja silloin voin säilöä sen litteänä pakettina puutarhavajaan seuraavaa kevättä odottamaan.

Kylvin tänään lavaan muutaman salaatin ja rivin pinaattia. Kylvin pienen pätkän pinaattia myös lavan viereen, jotta voin tehdä vertailua avomaan ja lavakasvatuksen eroista.

Luulen, että olisin voinut elää onnellisena ilman lavaakin. Mutta eihän liene vallan paha asia, jos into joskus läikkyy hiukan yli?

Taimilavapakkaus

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s