Kesäpaikka omalla pihalla

(16.7.) Meillä ei ole kesämökkiä tai muutakaan erityistä kesänviettopaikkaa. Lomaan kuuluu yleensä vähän matkailua, mutta  muutoin omakotitalon piha ja puutarha kaupungissa ovat meidän kesäparatiisimme.

Käytössä on kaikki mukavuudet, palvelut ovat lähellä eivätkä itikat vaivaa kiusaksi asti. Uimaankin pääsee, kun pihalla on 4 x 8 metrinen uima-allas.

Puutarha tarjoaa puuhaa ja tekemistä, mutta sopivalla suurpiirteisyydellä aikaa jää myös laiskotteluun. En voisi kuvitella parempaa.

Talo jakaa tontin etupihaan ja takapihaan. Eniten aikaa vietetään etupihan terassilla. Siellä syödään, huilataan pihasohvalla ja katsellaan, kun ruoho kasvaa. Terassi on ilta-auringon suuntaan, joten siellä riittää valoa ja lämpöä myöhäiseen iltaankin.

Terassi

Terassilta näkymä on uima-altaalle ja sen ympärillä ja takana oleviin istutuksiin. Havuja, rodoja, lehtipuita ja -pensaita.

2015-07-16 10.09.55

 Havut

Etupihalla on myös pergola. Siinä on yritetty kasvattaa useita eri köynnöksiä, mutta melko huonolla menestyksellä.  Pergolassa alkaa olla jo mukavasti ajan patinaa.

2015-07-16 12.33.24

Pergolan kulmalla ryöppyää vallattomaksi riistäytynyt valamonruusu.

Ruusut

Sitten siirrytään tontin takaosaan. Terassin kulmalta lähtee keväällä tehty kivituhkapolku, joka johtaa kasvihuuoneelle ja kasvimaalle.

2015-07-16 12.46.27

2015-07-16 12.51.41

Kasvihuonen toisella puolella ovat marjapensaat ja hedelmäpuut: pari omenaa, kirsikka ja kriikuna, herukoita, pensasvadelmaa ja karviainen.

2015-07-16 12.36.11
Piha on keskellä asutusta, mutta kuitenkin hyvin suojaisa.  Alue on rauhallinen, ja puut ja pensaat kätkevät pihan satunnaisten ohikulkijoiden katseilta.

Vaikka oma piha on tietysti ilonaihe ympäri vuoden,  tekee kesäaika siitä meille aivan erityisen tärkeän.

5 comments

 1. Aivan ihana piha ja varsinkin tuo allasalue! Meillä on tulevan kesän ohjelmassa terassin rakentaminen uima-altaan ympärille ja terassin ympärille pensaat -sillä eksyinkin sivuillesi. Mikä pensas on tuo kellertava, mikä on vuorimäntyjen kanssa samassa ryhmässä?

  Tykkää

  1. Hei Liisa ja kiitos! Se keltainen pensas on hurmehappomarjan keltainen lajike, olisiko ollut Golden tms. Se on lisäksi kääpiömuoto, joten pysyy matalana. Tykkään siitä itsekin kovin, on pysynyt hyvänmuotoisena ja terveenä. 22.3.2016 19.26 ”Puutarhakirja” kirjoitti:

   >

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s