Betonihommissa

Vaikka uusi kasvihuone onkin edeltäjäänsä vähän isompi, ei sinne silti mahdu juuri mitään ylimääräistä. Ei sieviä rottinkikalusteita haaveiluhetkiä varten, ei edes kristallikruunua ylellistä tunnelmaa luomaan. Jotakin turhanpäiväistä hömppää sinne kuitenkin kaipasin. Jotakin, joka ei veisi tilaa, mutta olisi silti kaunista.

Kasvihuoneen lattia on ladottu betonilaatoista, sellaisista aivan perusharmaista ja tylsistä. Niinpä päätin elävöittaa lattiaa parilla itsetehdyllä laatalla.

Tein lattialaattoihin koristekuviot värikkäillä mosaiikkikaakeleilla. Koska en osaa leikata ja taiteilla kaakeleista mitään varsinaisia muotokuvioita, kantti kertaa kantti sai riittää minulle. Värit ovat kuitenkin kauniit,  ja mielestäni lopputulos on varsin onnistunut. ”Sikses hyvä”, kuten Turussa sanotaan.

Perheenpää teki minulle juuri oikean kokoiset muotit kovalevystä ja puulistoista. Sommittelin kaakelilaatat haluamikseni kuvioiksi, ja liimasin laatat nurin päin kiinni muottien pohjiin. Sitten vain kerros betonimokkoa, pala kanaverkkoa, muotit täyteen ja koko komeus kuivumaan kolmeksi päiväksi. Muotit oli koottu ruuveilla, joten laattojen irrottaminen oli helppoa, kun vain avasi ruuvit.

Laatat ovat kooltaan 21 x 21 senttiä, paksuus on noin neljä senttiä. Käytin Weberin Vetonit S 06 -ohulaaastia. Näihin kahteen laattaan juuri sopiva määrä oli 7,5 kiloa laastijauhetta ja litran verran vettä. Sekoitus tapahtui porakoneeseen kiinnitetyllä betonivispilällä.

Olen aikaisemmin tehnyt betonista mm.  lintukylpyjä raparperinlehdistä, pannunalusen kesäpöytään, pitsikuvioituja vateja ja lehtikoristeisia askellaattoja perennapenkkeihin. Mukavaa hommaa, johon mieluusti palaan kesä kesän jälkeen.

4 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s