Mikkelipuisto ja Bowl of Beauty

Osuimme viimeviikkoisella Suomen-kiertueellamme olemaan Mikkelissä päivää ennen asuntomessujen avautumista. Mikä olikin ihan hyvä juttu, kun ei ne messut kovin  kiinnosta.

Asuntomessujen oheiskohde Mikkelipuisto sen sijaan kiinnosti. Kyseessä on puutarhapuisto, johon on toteutettu kymmeniä pieniä mallipuutarhoja ja  puutarhaideoita. Lisäksi on taimimyymälä, missä kasvien lisäksi on myynnissä erilaisia puutarhakoristeita. Ruosteiset rautanauhasta kieputetut puutarhapallot viehättivät niin, että kaksi sellaista lähti mukaan Turkuun.

Mutta eniten ihastutti erään mallipuutarhan kiinanpioni ’Bowl of Beauty’. En ollut sellaista ennen nähnyt. Vaaleanpunainen maljamainen kukinto ja keltainen tiheä keskus olivat niin kauniit, että sellainen oli hankittava omaankin puutarhaan.

Turusta noin 50 kilomatrin päässä Taivassalossa sijaitsee pionimyymälä Pionien Koti, jonne olen toivonut pääseväni. Nyt tuli hyvä syy lähteä matkaan, ja sattui vielä olemaan alennusmyyntikin.

Ostin kaksi tainta, jotka istutin vierekkäin, niin että tuli kerralla tuuheampi. Tehtiin kunnon kumpu ja vielä hiekkaa tyvelle, jotta pioni saisi hyvän alun ja hyvät kasvuolosuhteet sitten myöhemminkin. Paikka on aurinkoinen.

Ehkä jo ensi kesänä pääsen ihailemaan omaa kauneuden maljaani!

6 comments

    1. Juu, aina on kiva, kun näkee jonkun muun toteutuksia. Tuolla oli tosiaan aika paljon erilaisia kivipintoja. Alarivissä keskellä on kuva aika huikeasta puutarhan ”parkettilattiasta”. Laatat ovat pystysuuntaan sahattua lehtikuusta.

      Tykkää

    1. Hei! Kukka on aika hämmentävä, suorastaan epötodellinen. Kuvassa ei ole käytetty filtteriä eikä muutoinkaan käsitelty. Odotan kovasti aikaa, jolloin omani kukkii!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s