Lautasellinen lehtikaalikeittoa, jonka pinnalla leipäkuutioita ja parmesan-juustoa.

Keittoa lehtikaalista

Kasvatan lehtikaalia nyt ensimmäistä kertaa, ja hyvin on mennyt tähän asti. Kaalit ovat kasvaneet komeiksi puskiksi,  ja satoa riittää korjattavaksi jo nyt. Eivät edes kirpat tai muutkaan vihulaiset ole kaalejani ainakaan toistaiseksi  löytäneet.

Olen tähän asti valmistanut niistä pääasiassa kermassa haudutettua muhennosta, mutta nyt kokeilin myös keittoa.

Alla oleva ohje on yhdistelmä eri resepteistä, joita olen Googlesta löytänyt. Koska ainakin tämä minun lajikkeeni (Half Tall) on melko sitkeälehtistä ja kovaa, olen pidentänyt ohjeissa yleensä annettuja kypsennysaikoja reilusti.

Puutarhatontun lehtikaalikeitto 

  • 150 gr lehtikaalia
  • 1 reilun kokoinen keltasipuli
  • loraus oliiviöljyä
  • 1/2 litraa kasvislientä
  • 100 gr tuorejuustoa makusi mukaan
  • 1 – 2 dl kermaa
  • 2 – 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 – 2 rkl aniksen tai fenkolin siemeniä
  • 1 – 2 rkl tuoretta timjamia

Silppua sipuli. Poista lehtikaalista kovat lehtiruodit ja silppua sekin. Kuullota sipulia hetki öljyssä ja lisää kaalisilppu. Anna pehmetä noin viisi minuuttia. Lisää kasvisliemi ja anna kypsyä kannen alla parikymmentä minuuttia. Soseuta sen jälkeen keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella; se saa jäädä melko karkeaksi. Paahda  aniksen tai fenkolin siemenet, jauha ne huhmaressa ja lisää keittoon yhdessä hienonnetun timjamin kanssa. Lisää tuorejuusto ja anna sulaa. Sekoita vehnäjauhot huolellisesti kermaan, lisää keittoon ja anna vielä kiehua rauhallisesti noin 5 – 10 minuuttia.

Tarjoile keiton kanssa paahdettuja leipäkuutioita ja raasta pinnalle halutessasi vähän parmesaania. Ja sitten syömään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s