Viinipullon korkkeja viiniköynnöksen katteena kasvihuoneessa. Rosmariini kasvaa ruukussa vierellä.

Viiniköynnöksen korkkikate

Viime keväänä kasvihuoneeseen istutettu viiniköynnös ’Somerset Seedless’ sai juurellensa uuden katteen. Viiniköynnös kasvaa kasvihuoneen etukulmassa, johon sille on jätetty oma laatoittamaton syvennyksensä. Alun perin peitin istutussyvennyksen pienillä pyöreämuotoisilla kivillä. Kesällä ja syksyllä se varmaan olikin hyvä, kun kivet ehkä varastoivat lämpöä köynnöksen juurille.

Nyt keväällä tuntui, että kivet olivat jääkylmiä ja enemmänkin estivät maan lämpenemistä kuin edistivät sitä. Otin kivet pois, mutta ilman niitä syvennys näytti kovin paljaalta. Aloin miettiä, että vuosia keräämäni aitokorkkiset viinipullon korkit voisivat sopia viiniköynnöksen katteeksi oikein hyvin. Korkit ovat mielestäni hienoja, mutta en juuri ole keksinyt niille uusiokäyttöä.

Kumosin kaikki keräämäni korkit Somerset Seedlessin ympärille. Korkkeja oli juuri sopiva määrä niin, että ne peittävät koko istutussyvennyksen. Korkit ovat lämpimiä ja ilmavia. Ne pidättävät kosteutta, mutta eivät estä liiallisen märkyyden haihtumista. Koska korkit ovat köynnöksen kastelua lukuun ottamatta kuivilla, en usko, että niistä liukenisi maahankaan mitään viiniköynnökselle sopimatonta.

Mutta ennen kaikkea: kyllähän korkkikate viiniköynnöksen juurella näyttää aika hauskalta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s