Isoon rikkinäiseen ruukkuun tehty keijupuutarha, jossa on keinu, ja pari tuolia. Alustana kasvaa sammalta ja pieniä mehikasveja.

Keijupuutarhan kunnostus

Keijujen puutarha oli jäänyt huonolle hoidolle ja päässyt sen takia aika lailla rapistumaan. Puutarhan kiveykset olivat painuneet, yksi lepotuoli hajalla ja mikä pahinta, myös keijujen keinu oli lahoamispisteessä. Joku oli kuulemma jo saanut siitä tikkuja peffaansa.

Haravointi oli jäänyt keväällä väliin, joten aloitin kunnostuksen siivoamalla pois kuivuneet lehdet ja muut roskat. Aivan hämmästyin, miten kaunis sammalmatto niiden alta paljastuikaan. Alun perin hiekkaista maata peittää nyt paksu ja vihreä sammal, jota pienet mehikasvit somasti täplittävät.

Keijupuutarhassa on paksu sammalmatto.

Suoristin puutarhassa kiemurtavan laattapolun ja puhdistin esiin myös istuinryhmän kiveyksen. Toisen lepotuolin rikki mennyttä selkänojaa ei voinut enää korjata, joten kierrätin tilalle varastossa olleen puutarhatuolin. Se on koristeellinen metallituoli, jonka uskon miellyttävän hiukan romanttisuuteen taipuvaista keijuväkeä. Täydensin istuinryhmän vielä saman sarjan pienellä kahvipöydällä. Yllätyksenä keijuille toin nurkkaukseen myös puutarhaveistoksen. Se on valkoista marmoria ja jäljittelee antiikin ajan naisfiguureja. Kiva kuulla, mitä ne siitä ajattelevat.

Vanha keinu oli niin huonossa kunnossa, että se piti rakentaa alusta alkaen uudelleen. Keinupuun pystyssä pysymisen kanssa on ollut ongelmia, joten tällä kertaa valoin sille betonianturan. Luulisin, että nyt se kestää kovimmatkin tuulet. Itse keinu on perinteinen lautakeinu. Koska keijut ovat hyvin ympäristötietoisia, käsittelin istuinlaudan Osmo Colorin EcoGardenilla, värinä on Hiili.

Ruukussa kasvanut havupuu oli myös kärsinyt sen verran talvivauriota, että vaihdoin sen tilalle uuden rungollisen pallotuijan.  

Nyt on keijujen puutarha jälleen kunnossa ja valmiina keijujen leikeille. Toivottavasti viihtyvät!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s