Kasvihuoneessa tomaatteja penkeissä ja yksi isossa ruukussa. Myös puutarhurin lepotuoli on päässyt kuvaan.

Sato kypsyy hiljalleen

Loma palkkatöistä on puutarhatontun parasta aikaa. Nyt sitä herkkua on ollut jo pari viikkoa; kuluva viikko pelkkää lomaa. Luulisi, että paljonkin olisi tullut puuhailtua puutarhassa, mutta pääasiassa aika on mennyt laiskotellen. Mikä sekin on hyväksi toki.

Turussa on ollut hyvin kuivaa taas koko alkukesä. Onneksi on kesävesikaivo, että voi kastella kasvimaata ja tarvittasessa muutakin puutarhaa.

Kasvimaan anteja

Satokausi on käynnistynyt niin kasvimaalla kuin kasvihuoneessakin. Salaattia on niin paljon, että emme ehdi kaikkea edes syödä. Olen silti kylvänyt tasaiseen tahtiin uuttakin niin, että olisi koko ajan tuoretta ja hyvää tarjolla. Olen pitänyt salaattipenkin päällä vihreää varjostusverkkoa. Salaatit ovat pysyneetkin oikein kauniina eivätkä ole paahtuneet auringossa ruskeiksi. Paha vain etanat (myös espanjansirut 😦 ) ovat löytäneet tiensä salaattipenkkiin. Liimasin kokeeksi penkin yläreunaan kupariteippiä. Sen pitäisi estää etanoita pääsemästä penkkiin; kuparista etana kai saa kai pienen sähköiskun eikä se halua edetä pidemmälle.

Valkosipuli on kasvanut erinomaisen hyvin ja alkaa olla jos nostokunnossa. Sitä on nyt kahta lajiketta: Kodaveria ja Juvalaista. Juurekset ovat hyvässä kasvussa ja raitajuurta pitäisi oikeastaa jo harventaa syötäväksi. Ensimmäiset kesäkurpitsat ovat kypsyneet. Hiukan heikosti ne tuntuvat taas pölyttyvän ja osa näivettyy pienenä paikoilleen.

Tomaattia ja kurkkua kasvihuoneesta

Kasvihuoneessa tomaatit kypsyvät vähitelleen. Tomatoberrystä ja Sungoldista saa jo maistiaisia, ihan kohta myös Tigerellasta. Perfect Flamena kylvettyä on kiinnostava seurata. Se on minulla isossa ruukussa. Se kasvaa pensasmaisesti ja tekee kukkaterttuja joihinkin oksiin jotenkin oudosti kaksin kappalein. Raakileita siinäkin jo on, eli ehkä pääsen maistamaan makuakin joskus. Ystävälleni antamani taimi kasvaa ihan eri tavalla, enemmän runkotomaatin tapaan. Tämä vahvistaa epäilystäni, että siemenet ovat voineet olla ihan mitä tahansa muuta kuin Perfect Flamea.

Mahdollinen Perfect Flame kasvaa melko pensasmaisena runkotomaatiksi.

Kurkkuja on saatu jo kesäkuun puolivälistä alkaen. Uusi kokeilu Delta Star on ihan OK, mutta ei mikään ylivertainen herkkupala kuitenkaan. Viime kesänä amppelissa kasvattamani Hopeline kasvaa nyt tavalliseen tapaan penkissä. Hassusti näyttäisi siltä, että amppelissa kasvaessaan hedelmät olivat pidempiä ja hoikempia, nyt ne ovat lyhyitä pullukoita. Imitoivat ehkä kasvattajaansa?

Ahtautta chilihuoneessa

Varhaiskevään taimihuone on ulkona toisessa tehtävässään pienenä chilihuoneena. Siellä on nyt kuusi chiliä, joista useimmat ovat jo varsin isoja. Yhtään enempää huoneeseen ei mahtuisikaan.

Kevään taimikäytössä huone oli kätevä, kun keskellä oli oviaukko ja sivuilla hyllyt taimipurkkeja varten. Itse mahtui seisomaan keskelle. Nyt kun lattian peittävät isot chiliruukut, ei yksi aukko keskellä etuseinää enää olekaan kovin toimiva. Huoneeseen ei mahdu itse eikä reunalla oleviin ruukkuihin tahdo millään ylettyä, ja esimerkiksi kirvojen tarkkailu on sen takia melko hankalaa. Mutta menetteleehän tuo silti.

Chilisato ei vielä ole kovin kummoinen. Vain Sugar Rush Peachissä on paljon podeja, muissa selvästi vähemmän. Mutta eiköhän niitä vielä ehdi tulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s