Laakeripuu, laventeli, rosmariini ja kalamondiini ruukuissaan kasvihuoneessa.

Talli tyhjäksi

Kaikki autotallissa talvehtineet Välimeren alueen kasvit ovat päässeet luonnovaloon. Kuitupalmu on ulkona terassilla ja muut kasvihuoneessa.

Laventeli, rosmariini, kalamondiini, laakeripuu ja myrtti ovat olleet kasvi-/taimihuoneessa jo kolmisen viikkoa. Päivät kasvihuoneen puolella ja yöt taimihuoneen lämmössä.

Kun yölämpötilat tällä viikolla nousivat nollan tuntumaan, kannettin myös oliivipuu kasvihuoneeseen. Se on niin iso, ettei sitä voi liikutella edestakaisin eikä se taimihuoneeseen millään mahtuisikaan.

Niin ikään kuitupalmu siirrettiin pois tallista tällä viikolla. Se pääsi heti omalle paikalleen terassille. Terassi on muuta pihaa hiukan lämpimämpi ja palmu pärjää siellä hyvin yötkin. Se on kotoisin Aasian viileiltä alueilta ja kestää pientä pakkastakin. Iltapäivisin olen suojannut sen liialta auringolta ja yöksi olen vetänyt päälle pakkashupun.

Kuitupalmu nauttii valosta terassilla, yöksi se saa vielä peitteen suojakseen.

Kaikki kasvit olivat talven jäljilä varsin hyvässä kunnossa, vain laakerissa oli jonkun verran kuivia lehtiä. Olen lisännyt ruukkuihin uutta multaa, myrtille vaihdoin kokonaan uuden ruukun. Kuitupalmu pärjäsi yli odotusten, siitä ei kuivunut yhtään lehteä.

Eilen laitoin kaikille ravinnepuikot, niin ei tarvitse pariin kuukauteen huolehtia lannoituksesta.

Kasvihuoneessa on tällä hetkellä varsin ahdasta. Taimihuone vie käytävätilasta puolet ja ruukut täyttävät lopun tilan. Mutta vielä sinne mahtuu istumaan kahvikupin kanssa 😀. Kasvihuonekausi näillä jatkuu, kunnes yölämpötilat ovat reilusti ja pysyvästi plussan puolella, sitten pääsevät omille paikoilleen ulos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s