Pohjakuva kasvimaan kasveista.

Kasvimaan suunnitelma 2019

Kasvimaan ensimmäinen penkki on käännetty, kalkittu ja lannoitettu kanankakalla. Piti pyytää Perheenpäältä apua, kun meikään iski kevätlentsu. Mikä on hyvin epäreilua, koska on lomaviikko ja oli tarkoitus puuhata yhtä ja toista. Ei tässä muuten niin kiirettä olisi vielä ollut, mutta mustajuuret piti saada jo kylvettyä. Muiden kanssa joutaa vähän odottaakin.

Noudatan suurpiirteistä viljelykiertoa kolmen vuoden jaksolla. Yritän myös mahdollisuuksien mukaan sijoittaa hyvin yhteensopivat kumppanuuskasvit lähekkäin tai ainakin välttää huonoiksi tunnettuja naapureita. Kun viljelyala on kovin pieni, ei ihanteellisen yhdistelmän aikaan saaminen ole aina ihan helppoa. Nyt olen mielestäni kuitenkin löytänyt aika hyvän systeemin. Koska kasvit pysyvät suunnilleen samoina vuodesta toiseen, toimii kierto nyt melko hyvin.

Syksyllä kasvimaalle istuttamani valkosipulit ovatkin jo lähteneet hyvään kasvuun. Näyttää siltä, että vain pari paikkaa on jäämässä tyhjäksi.

Valkosipulin vihreät varret nousevat mullasta kasvimaalla.
Talvivalkosipulit Kodaver ja Juvalainen.

Kasvimaani muodostuu kolmesta erillisestä penkistä; niiden koko on noin 1 x 3 metriä. Lisäksi on pieni yrttipenkki eri paikassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s