Puutarhatonttu 5 vee!

Tein Puutarhatontun päiväkirjan ensimmäisen merkinnän päivälleen viisi vuotta sitten 19. helmikuuta 2014. Otsikkona oli Kevättä kohti ja aiheena siementilaukset.

Olin aikaisemmin pitänyt pari vuotta yhteisblogia (puutarhaleidit.blogspot.com) toisen kirjoittajan kanssa. Hänen jouduttuaan luopumaan puutarhastaan tuntui uuden blogin aloittaminen paremmalta kuin entisen jatkaminen yksin.

Yhtenä syynä uuden blogin aloittamiseen oli myös uuden kasvihuoneen hankinta. Arvelin, että sen myötä tulisi paljon kerrottavaa ja muistiin laitettavaa. Ja onhan sitä tullut 165 kirjoituksen verran.

Ennen kaikkea kirjoitan tätä blogia omaksi ilokseni. Vaikka blogilla ei olisi yhtään kiinnostunutta lukijaa tai en ikinä saisi yhtään kommenttia, kirjoittaisin silti.

Minusta on mukava lukea vanhoja kirjoituksia puutarhan tapahtumista, ja hoitopäiväkirjasta on helppo tarkistaa, mitä milloinkin on tullut tehtyä. Nimensä mukaisesti tämä on ennen kaikkea päiväkirja ja sen takia minulle tärkeä.

Puutarhatonttu tuli mukaan blogin nimeen, koska kai useimmat harrastelijapuutarhurit ovat vähän tonttuja. Jutun alussa oleva kuva vappuaatolta vuonna 2017 kertoo mielestäni kaiken oleellisen. Puutarhatontut ovat malttamattomia, luonnonvoimista piittaamattomia, joka ikisen lämpimän hetken ja auringonsäteen perässä juoksevia höpsöjä, joita edes takatalvet ja räntäsateet eivät pysäytä.

Blogin ulkoasu on muuttunut matkan varrella pari kertaa. Perinteinen, postaukset kokonaisuudessaan peräkkäin näyttävä asettelu vaihtui parin vuoden jälkeen kirjoitusten alkuosat näyttävään ruudukkoasetteluun. Sellainen teema on mielestäni silmäiltävämpi ja jotenkin myös modernimman oloinen.

Vaikka blogin pääpaino on ollut teksteissä, on kuviakin sentään kertynyt melkoinen määrä. Kokosin juhlan kunniaksi vuosien varrelta pienen kuvaesityksen. Kuvat etenevät suunnilleen aikajärjestyksessä ja kertovat osaltaan puutarhan tarinaa (kesto alle 2 minuuttia).

4 comments

    1. Kiitos Minna! Minustakin kuva on paljon puhuva 🙂 Noita kuvaesityksiä on kiva värkkäillä, helposti siinä vaan vierähtää aikaa enemmän kuin aikoikaan. Mukavaa kevään odotusta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s