Puutarhahansikkaat

Kevättä kohti

Tein siementilauksen Exotic Gardenista. Hyötykasveja vain, mutta oli joukossa kuitenkin joitain uusiakin tuttavuuksia.  Tästä se kevään ja puutarhakauden odotus sitten taas alkaa!

Tomaatit ovat vanhat tutut, parhaiksi havaitut. Tällä kertaa ei ole mitään uutta kokeilua mukana. Ainakaan vielä… Kurkut sen sijaan ovat nyt kumpikin uusia. Viime kesän kurkku ’Sherpa’ ei ollut mikään aivan herkku, eikä satokaan päätä huimannut. Tosin kasvatin sitä vain avomaalla, ehkä kasvihuonekasvatus olisi ollut parempi. Nyt ajattelin laittaa kurkkua sekä sisälle että ulos.

Pinaattia tilasin jälleen, koska se on erinomainen lisä salaateissa. Otin kahta eri sorttia, jotta voin kokeilla, ja koska se on aika hupenevaista. Veripeippikin oli siis tarjolla pinaattina.

Seija-myrskyssä romuttunut kasvihuone on raivattu pois ja muutoinkin myrskyn jäljet siivottu. Uuden kasvihuoneen hankinta tuottaa päänvaivaa. Aivan entisen kaltaista ei enää ole, vaan nykyinen vastaava on hiukan pienempi. Eli käytännössä uusi malli ei asettuisi sellaisenaan entisen paikalle, vaan esim. istutuslaatikoita varmaan joutuisi vähän pienentämään. Ja isompi taas ei sovi nykyiseen paikkaan, eli sitten olisi sekin suunniteltava uudelleen. Ja tietysti rakennettava uudet pohjat, laatikot ym. Huoh.

Ja vähän kauneutta

Cora Louise -pioni
Pioni Cora Louise. Kuva Viherpeukalot-sivuilta.

Viherpeukalolta tuli tarjolle niin houkuttelevan näköinen pioni, Itoh-pioni Cora Louise, että oli aivan pakko ryhtyä tilauspuuhiinPionille kaveriksi vielä punainen kanna ja hurmesilkkiheinä. Pioni ei ollut ihan halpa, mutta uskoakseni hintansa väärti. Kukinnan pitäisi kestää jopa kaksi kuukautta, kukat ovat isot ja tuoksuvat.

Kannasta tuli viime kesän kokeilun jälkeen suosikkini myös. Se kukki tosi komeana ja pitkään. Ruukku vain hajosi syksyllä, joten uusi on nyt hankittava. Hurmesilkkiheinä näytti myös vastustamattomalta, niin että jokin paikka sillekin nyt pitää löytää. Joko maahan tai ruukkuun.

Tehtiin taas yhteistilaus kaiman kanssa. Postikulut on aika kalliit, mutta porukkatilauksessa ne tulevat vähän tolkullisemmaksi.

PS. Tämä on uuden blogin ensimmmäinen kirjoitus. Edessä on uuden kasvihuoneen hankinta, joten uusi blogi istuu siihen kuin puutarhahansikas käteen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s