Välimeriryhmä muutti autotalliin

Keväällä puutarhaan kokoamani ryhmä Välimeren alueen kasveista on siirretty  sisätiloihin talvehtimaan. Oliivipuu, laakeripuu, rungollinen laventeli, rosmariini ja myrtti ovat autotallissa, kalamondiini on ainakin toistaiseksi sisällä työhuoneen ikkunalla.

Ripustin autotallin kattoon kolme kasvilamppua ja sijoitin kasvit niiden alle. Oliivipuu on lattialla ja muut sain mahtumaan Perheenpään vanhan työpenkin päälle. Penkki on raakalaudasta krouvilla otteella itse nikkaroitu ja se on palvellut milloin missäkin työssä. Tehtiin vaihtokauppa: minä sain vanhan työpenkin, ja Perheenpää sai tilalle uuden ja hienon, kokoontaittuvan Boschin työtason.

7F19F7C1-9B53-4F1F-8F09-E4EA4F0B3973Tilasin lamput Kotiled-verkkokaupasta. Ne ovat 50 watin kasvatuslamput E27-kannalla. Autotallissa ei tarvitse kiinnittää huomiota ulkonäköseikkoihin. Niinpä polttimot kierrettiin suoraan lampunpidikkeisiin, siitä johdot silmukkaruuveilla kattoon ja kattoa pitkin pistokkeet 3-paikkaiseen jatkopistorasiaan.

Kaikki ovat saman kellokytkimen takana; lamput palavat tällä hetkellä klo 10 – 20. En osaa sanoa, ovatko valoteho ja  valaistusaika sopivat, vai onko valoa kenties liikaakin. Uskon, että ainakin riittävästi.

Kasvit ovat olleet autotallissa nyt kaksi viikkoa. Kastelin ne sisäänsiirrettäessä enkä sen jälkeen ole tehnyt niille mitään. Autotallin lämpötila on vielä on noin 15 astetta, mutta tavoitteena on pitää sitä talven ajan noin kymmenessä asteessa.

Ei kasveja varmaan paljon tarvitse kastella tai muutenkaan hoitaa. Mutta hyvä olisi, jos silti silloin tällöin muistaisin käydä katsomassa ja tarkistamassa tilanteen. Punkit ja muut tuholaiset voivat päästä nopeastikin niskan päälle, jos ne saavat olla liian kauan omissa oloissaan.

Tietysti on myös seurattava sadon kypsymistä, sillä tulossa on ainakin yksi oliivi :-).

 

3 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s