Kasvimaalla itää jo!

Vajaat kaksi viikkoa sitten kokosin kennomuovisen taimilavani ja laitoin sen kasvimaalle. Maa oli jo pehmennyt sen verran, että saatoin kylvää lavan suojiin pinaattia ja pari salaattia. Ja voi riemu sentään: nyt ne ovat itäneet! Pikkiriikkiset vihreät sirkkalehdet pilkistävät mustasta mullasta ja antavat lupauksen, että kohta jo saan kerätä ensimmäiset lehdet leivän päälle.

Näin aikaisin en ole ennen kylvänyt mitään ulos. Viime keväänä käytin kasvilavaa ensimmäisen kerran, mutta silloin kylvin vasta huhtikuun puolivälissä. Siihen nähden olen siis useamman viikon etuajassa.

Pinaatin tietysti voisi – ja kannattaisikin – kylvää valmiiksi jo syksyllä. Mutta syksyllä en yleensä vielä tiedä, mitä missäkin penkissä tulee kasvamaan.  Varhainen kevätkylvö toimii sen takia minulla paremmin.

Muutoin kasvimaa näyttää vielä melko ilottomalta. Siivoamattomat penkit, kääntämistä odottava maa ja talven alle jääneet kasvustot. Tällä hetkellä vain sitruunatimjani näyttää olevan hengissä, mutta uskon myös oreganon elpyvän. Ja ruohosipuli tietysti nousee, sillä mikäpä sen tappaisi?

Istutin kasvimaahan syksyllä muutaman valkosipulin. Se oli ensimmäinen kertani, joten mielenkiinnolla seuraan, miten niiden kanssa käy. Toivottavasti hyvin, niin että syksyllä voisin letittää ensimmäisen oman valkosipulilettini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIloinen yllätys oli, että talveksi kasvihuoneessa ruukkuun unohtamani aasianminttu onkin hengissä ja on jo ruvennut kasvamaan. Leikkasin vanhan kuivan kasvuston pois ja nyt uudet pienet lehdet kasvavat virkeinä ja elinvoimaisina. Ei aikaakaan, kun siitäkin saa jo napsaista maustetta keittiöön.

2 comments

  1. Ihania keväänmerkkejä! Minä laitoin mm. pinaattia ja porkkanaa syyskylvönä. Täällä on lunta vielä reilusti, joten hetken aikaa pitää vielä odottaa, että näkee, itävätkö. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu, kyllä jo aika keväiseltä alkaa tuntua :-). Syyskylvö on toimiva tapa ja ainakin pinaatti sopii siihen oikein hyvin. Ja kyllä ne hanget vielä sieltäkin sulavat. Iloa päiviin!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s