Itää, ei idä, itää…

Nyt on reilut kaksi viikkoa siitä, kun malttamattomana kylvin ensimmäiset siemenet. Kaikki olivat vanhoja tuttuja tomaattilajeja, ja myös siemenet olivat vanhoja. Sen jälkeen olen kylvänyt uusia tomaatteja pariinkin otteeseen ja myös ananaskirsikan ja samettiruusun laitoin jo alulle.

Melko vaihtelevasti ovat kylvökseni itäneet. Pesuhuoneen lattialämmössä Tigerella ja Indigo Ruby pilkistivät mullasta noin viikossa, ja muutaman päivän päästä nousivat myös yksi Tomatoberry ja yksi Sweet Olive. Siis yksi kumpaakin, vaikka olin laittanut siemeniä runsaasti.

Uusintakylvöistä huolimatta on itänyt  vain yksi uusi Tomatoberry, Sweet Olivea ei ole tullut yhtään lisää. Sen sijaan Tomatoberryn kaltainen Gardenberry on puskenut pinnalle jo kaksi alkua, eli voin ainakin tehdä käytännön vertailevaa tutkimusta näiden välillä.

Italiasta tuomani Red Cherry iti reippaasti, ja tänään myös ensimmäinen ananaskirsikka nousi pintaan. Sitä en ole ennen kasvattanutkaan, joten edessä on mielenkiintoinen uusi kokeilu. Tosin tällä hetkellä se näyttää niin heiveröiseltä, että en löisi vetoa sen henkiin jäämisen puolesta. Toivon kuitenkin parasta.

Tomaatin- ja samettiruusun taimet ovat jo päässeet autotallin taimikasvattamoon.

Indigo Rubyn taidan jättää sikseen. F1-emosta otettuna siitä tuskin tulisi alkuperäisen kaltaista. Kauppilan puutarhaan on lähiviikkoina tulossa Indigo Rosen taimia, joten taidan käydä hakemassa sieltä valmiin. Uskoakseni se on aika lailla sama kuin Rubykin.

Samettiruusut ilahduttavat joka kerta. Ne itävät nopeasti ja varmasti ja ovat heti vahvan oloisia. Vanhan tutun Vaniljan lisäksi laitoin nyt kahta uutta lajiketta: keltainen isosamettiruusu Moonlight ja matala keltainen ryhmäsamettiruusu Silvia.

Eiköhän näillä kylvöillä nyt mennä hetki. Kurkkujen ja kurpitsojen aika on vasta myöhemmin ja palmukaalit, pavut ym. kylvänkin sitten aikanaan suoraan kasvimaalle.

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s