Siemenkaupoilla

Tämän kevään kylvöihin löytyy kaikkia siemeniä riittävästi vanhastaan. Ei ole mitään tarvetta hankkia yhtään uutta siemenpussia. Olen tehnyt inventaarion, ja pärjään oikein hyvin näillä nykyisillä . On tosi hyvä, että nyt saan säilytyslaatikosta yli pursuavaa siemenvarastoa  kerrankin edes hiukan pienemmäksi. Kyllä näin on.

Mutta mitä ihmettä on tapahtanut? Miksi postilaatikkooni on viime päivinä tupsahtanut peräti kolme eri siemenlähetystä eri puolilta Eurooppaa?

Ensin tuli kotimaasta Exotic Gardenilta keltaisen kirsikkatomaatin siemeniä sekä muutamaa eri sorttia samettiruusua. Näkyvät olevan pääosin uusia läjikkeita minulle. Niin, hyvähän se on kokeilla uutta eikä mennä aina vain niillä samoilla vanhoilla. Ymmärtäähän tuon.

Seuraava lähetys tuli Englannista, Seedaholicilta. Sen sisällä oli pari pussia Tomatoberryä, tuota kirsikkatomaattien ehdotonta ykköstä. Ihan vain siltä varalta, että jo kylvämäni viimeiset vanhat siemenet eivät ollenkaan itäisi. Tai että nykyisin Gardenberry -nimellä Suomessa myytävät siemenet eivät sittenkään  olisi sama lajike, ja äkkiä saisin huomata olevani kokonaan ilman. Kauhistuttava ajatus.

Sitten tuli vielä yksi kirjekuori lahden takaa Ruotsista Lindblom Fröstä. Sen lähempää en ole suosikkisalaattini  Salanovan siemeniä löytänyt. Salanova on salaateista parhain, ja tässä lähetyksessä oli sen kolmea eri lajiketta.  Onhan niitä siemeniä vähän entuudestaankin, mutta tiedä vaikka ensi vuonna en saisi tätä siementä enää mistään.  Ja paljonkos nuo nyt tilaa vievät, nuppineulan pään kokoiset siemenet?

Niin, että tässä sitä taas ollaan. Ja näyttää siltä, että kaikenlaista puuttuu vieläkin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s