Kasvihuonekausi alkoi

Chiliharrastajat ovat omissa blogeissaan jo kehuskelleet kasvihuonekauden alkamisella. Se on aiheuttanut minussa ahdistusta, tuskaa ja kateutta. Minäkin haluan!

Viime sunnuntaina kävin Plantagenissa, ja siellähän minua odottikin vuodenaikaan nähden oikein sopiva kasvihuone. Se on puurunkoinen, seinät ja katto ovat lasia, kooltaan se on 35 x 25 x 48 cm. Kun hintakin oli vielä pudotettu 45 eurosta 30 euroon, tuli minusta pikkukasvihuoneen onnellinen omistaja.

Ensin en tiennyt, mitä sinne laittaisin, mutta hetken käytäviä kierreltyäni sekin ratkesi. Somat kääpiöorkideat ovat omiaan pikkuruiseen huoneeseen ja niille kaveriksi tuli minikokoinen sitruspuu.

Tässä ansarissa kasvit ovat jo täydessä kukassa ja kantavat hedelmääkin!

Orkideat ovat perhoskämmeköitä, toinen on valkoinen ja toinen violetti. Niissä kummassakin on aika monta nuppua avoimien kukkien lisäksi. Uskallan siis toivoa, että ne kukkivat vielä pitkään.

Sitruspuu on kalamondiini (Citrus calamondin). Sen hedelmät ovat syötäviä, joskin ilmeisesti melko kirpeitä. Eri asia sitten on, raaskinko niitä edes irrottaa ennen kuin kuivettuvat paikoilleen. Sen verran sieviä ne ovat.

Odotukseni kalamondiinin suhteen eivät ole kovin kunnianhimoiset. Ensivaiheessa yritän vain pitää sen hengissä siihen asti, että voin siirtää sen kesällä ulos. Sen pidemmälle en uskalla ajatella, mutta tuskinpa minusta sitrusviljelijää tulee.

Totuuden nimissä on sanottava, että esim. kastelun kannalta tämä kasvihuone on hiukan hankala. Se aukeaa vain päältä eikä veden kaataminen yläkautta ruukkuihin oikein onnistu.

Orkideojen kanssa se ei oikeastaan haittaa, koska kastelussa ne on muutenkin hyvä upottaa kunnolla veteen erillisessä astiassa. Sitruspuu on vaikeampi, mutta ehkä keksin sillekin jonkin keinon.

Kun oikea kasvihuonekausi on vielä toivottoman kaukana, tuo tämä miniatyyrihuone kesän edes pikkuisen lähemmäksi. Sen voimalla on hyvä haaveilla vaikka vähän isommistakin asioista!

7 comments

   1. Mulla on pienoiskasvihuoneessa tomaatin ja paprikan taimia ja ne viihtyvät oikein hyvin siellä. Mun kasvihuoneen voi nostaa sillä tavalla, että kastelu onnistuu helposti.

    Liked by 1 henkilö

 1. Onpa sievä minikasvihuone, eikä ollut kalliskaan. Kasvit kyllä pitävät tuollaisesta, kun siellä ilmankosteus on korkeampi. Joka kerta kun käyn Plantagenissa, ihailen sitruspuita. En ole vielä sellaista ostanut, ehkä joku kerta on ihan pakko :).

  Liked by 1 henkilö

  1. No ei ollut kallis. Saattaa olla, että normaalihinnalla olisi jäänyt ostamatta. En ollut käynyt aikoihin (siis vuosiin) Plantegissa ja täytyy sanoa, että valikoimat ovat minusta parantuneet. Nyt on tosiaan kaikkea hiukan erikoisempaan.

   Ja kiitos kun piipahdit!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s