Yllätyslaukka

(2.6.) Jokin aika sitten ihmettelin, kun perennapenkissäni iiristen ja päivänliljojen seassa törrötti outo ilmestys. Pitkän varren päässä heilui laukkakasvin nupulta näyttävä pallukka.

Laukkaa ei tuossa penkissä ole kasvanut ikinä. Mutta sitten muistin, että kerran – ehkä viisi tai kuusi vuotta sitten – sain työkaverilta jonkin laukan siemeniä, jotka tuohon kylvin. En muista edes, kylvinkö ne keväällä tai syksyllä. Mutta koska niistä ei milloinkaan tullut yhtään mitään, olin unohtanut koko asian.  Minulla ei liioin ole mitään muistikuvaa siitä, mitä lajiketta ne siemnet mahdollisesti olivat.

Nyt sitten aloin miettiä, että ehkä tuo yksi yksinäinen laukka kuitenkin on niitä peruja. Mistä kummasta sinne muuten olisi laukka lennähtänyt?  Jostakin luin, että siemenestä kasvattaminen yleensä ottaakin useamman vuoden.

Kaunis se on! Korkeutta on reilut 80 senttiä ja kukan halkaisija on noin 8 senttiä. Facebookin Puutarhablogit -ryhmässä sitä arveltiin ukkolaukaksi. Sitä se voi hyvinkin olla. Tai sitten jokin muu. Joka tapauksessa se on mielestäni tosi hauskan näköinen ja sopii hyvin tuonne kurjenmiekkojen ja päivänliljojen sekaan. Kernaasti se saisi levitäkin.

Ehkä niin on jo käynytkin, sillä siellä täällä penkistä nousee ohuita vihreitä versoja, aika lailla ruohosipulin alun näköisiä. Toivon parasta!

image
Nuppu ja se, mitä siitä kehittyi.

 

3 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s