Tomaatit istutettu

(14.5.) Lämpimistä päivistä huolimatta olen vielä lykännyt tomaattien istuttamista kasvihuoneeseen. Yöt ovat olleet sen verran kylmiä, että olen joka ilta kuljettanut tomaatit autotalliin ja aamulla taas takaisin kasvihuoneeseen. Melkoista edestakaisin puljaamista, ja helposti siinä tulee vaurioitakin, kun ovat niin isoja jo.

Samettiruusut sekä lehti- ja palmukaalit sensijaan ovat olleet kasvihuoneessa öisinkin jo parin viikon ajan.

Tällä viikolla sitten jätin myös tomaatintaimet pari kertaa yöksi kasvihuoneeseen, ja  eilen lopulta uskalsin istuttaa ne paikoilleen. Ensimmäiset kukkatertut ovat juuri avautumassa, eli senkin puolesta on sopiva istutusaika. Eikä pitkän ajan sääennusteissa Turkuun onneksi ole luvassa kovin kylmiä öitä.

Pidän kasvihuoneeni istutukset mieluummin väljinä kuin umpitäyteen ahdettuina. Tilaa on reilut kahdeksan neliötä. Sinne mahtuu sopivasti yhdeksän tomaattia, ja niiden lisäksi jää tilaa kahdelle kurkulle. Tiedän, että nämä kaksi eivät ole parhaat mahdolliset kumppanukset, mutta minkäs teet. Tähän asti ovat kyllä pärjänneet yhdessä, enkä ole mitään varsinaista haittaa huomannut.

Taimia istuttaessani minulla on tapana sitoa tukinaru taimipaakun ympärille. Näin se pysyy tukevasti paikoillaan, ja nousee varren juuresta ylös kattoon kiinnitettäväksi.

imageTänä vuonna minulla on ensimmäistä kertaa käytössä tomaatintaimien sidontaklipsit. Taimen tukeminen sujuu niiden kanssa hyvin kätevästi,  paljon mukavammin  kuin narun kiertäminen varren ympärille. Löysin nämä klipsit Kaksi kasvihuonetta -blogista, kiitokset sinne hyvästä vinkistä!

Kasvihuoneen ja kasvimaan lannoituksessa olen yleensä käyttänyt kanankakkaa. Usein olen lisäksi työntänyt muutaman pitkävaikutteisen luomupuikon taimien sekaan.

Tänä keväänä  vaihdoin kanankakan raemaiseen keittiökompostiin, eli elintarviteketeollisuuden biomassasta puristettuun Neko-luonnonlannoitteeseen. Kiinnostavaa nähdä, miten kasvit sen voimalla kasvavat. Naapureita ajatellen se ainakin olisi kanankakkaa ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

4 comments

  1. Sinulla on kasvihuone, ensi vuonna minullakin on toivottavasti, niin voin istuttaa tomaatteja ja kurkkuja.
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s