Kevät kiiruhtaa!

(7.5.) Kuluneen viikon aikana kevät on Turussa edennyt todella rivakasti. Oikeastaan alkaa jo tuntua enemmänkin kesältä, kun lämpötila huitelee kahdenkymmenen pinnassa ja aurinko jaksaa paistaa.

Pari lomapäivää on antanut aikaa puutarhatöille ja muille pihapuuhille. Isoin urakka on ollut vanhan uima-altaamme ulkoreunuksen kunnostus. Reunus on nyt maalattu betonimaalilla, ja pintaa kiertävät puurimat öljytty kauniin punaruskeiksi. Sitten vielä reunan sisäpuolen maalaus, niin taas menee muutama vuosi.

Kaikki samettiruusut on nyt koulittu, ja ensimmäiset alkavat jo tehdä pikkuruisia nuppujaan. Kolmea eri sorttia niitä on: ryhmäsamettiruusut Alumia Vanilla Cream ja Mr. Majestic sekä isosamettiruusu Vanilla.

Kylvöjä ulos ja esikasvatukseen 

Vappuna kylvin kasvimaalle punajuurta, salaattia ja lisää pinaattia. Tänä vuonna minulla on uusia Salanova-salaatin siemeniä. Niitä on ollut aika hankala löytää, mutta Ruotsista Lindbloms Frö toimittaa kohtuullisilla kuluilla siemeniä myös Suomeen. Tilasin ne jo tammikuussa.

Esikasvatukseen kylvin tällä viikolla sekä kurkut että kesäkurpitsat. Kurkut ovat niin ikään Lindblomilta; itselleni entuudestaan tuntemattomat Katrina ja Mertus. Molemmat tekevät alle kahdenkymmenen sentin mittaiset hedelmät. Kiinnostava on nähdä, miten ne pärjäävät ja kasvavat.

Jo aikaisemmin olin kylvänyt lehti- ja palmukaalin, nekin saisi jo piakkoin koulia.

Kolmisen viikkoa sitten kasvilavaan kylvämäni salaatit ja pinaatti ovat oikein hyvällä alulla kaikki. Mutta kyllä silti vielä jokunen viikko menee, ennen kuin niistä syötäväksi asti on. Mustajuuri on myös noussut pintaan ja näyttää oikein hienolta.

imageTalvi oli koetellut kovin kourin sekä tavallista timjamia että sitruunatimjamia. Niinpä katsoin parhaaksi kaivaa ne kokonaan ylös ja istuttaa uudet taimet tilalle. Oregano oli hengissä, mutta koska se oli vuosien varrella kasvanut jo melkoisiin mittoihin, päätin  vaihtaa senkin tuoreempaan ja pienempään.

Nyt on ollut niin lämmintä, että vähän jo houkuttaisi istuttaa tomaatit paikoilleen kasvihuoneeseen. Koska yöt ovat kuitenkin olleet kylmiä, olen toistaiseksi malttanut.

Ja voi ihanuus: äsken huomasin ensimmäisen parsan pilkistävän hiekan keskeltä!

2 comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s