Herra Pakkanen tuli kylään

(5.1.) Uusi vuosi alkoi, ja näköjään säidenhaltijakin päätti sen kunniaksi näyttää ankaramman luonteensa.  Turussa ei monta pakkaspäivää ollut ennen vuodenvaihdetta, mutta nyt ovat digimittarin numerot asettuneet pariinkymmeneen miinusasteeseen. Siihen päälle viileää viimaa, niin muistaa kyllä Suomen olevan pohjoinen maa.

Lunta ei Turussa juuri ole, ja sen takia vähän huolestuttaa kasvien puolesta. Joulukuusi kannettiin tänään ulos ja siitä saa peitettä ainakin arimmille kasveille. Talvisuojaturvetta vielä lisäksi, niin sitten voi vain toivoa parasta.

On pakkasesta iloakin. Maahanmuuttajat saavat kylmää kyytiä, eli espanjansiruetanoiden populaatio toivottavasti pienenee edes vähän. Ainakaan niillä ei nyt ole lunta suojanaan. On varmaan muitakin tuhohyönteisiä, joita pakkaset mukavasti kurittavat.

Ja vihdoin saa tehtyä jäälyhtyjä. Perinteisen ämpärimallin lisäksi olen käyttänyt muottina myös kakkuvuokaa. Nuupahtaneet hyasintit ja muut talven kukat saavat vuokalyhdyn koristeena vielä jatkoajan. Uima-allaskin on jäätynyt jo paksulti, joten avantoa varten piti sahata pois aimo lohkare jäätä. Siitä syntyi komea veistos jään päälle. Pimeällä se näyttää aika hienolta! Jos pakkaset jatkuvat, sen rinnalle noussee myöhemmin lisää lohkareita.

Jääveistos

Kylmyydestä huolimatta kevät on jo mielessä,  ja viikonvaiheessa tein esimmäiset siementilaukset. Siemenistä ja kylvösuunnitelmista lisää vähän myöhemmin.

PS. 7.1.2016

Ja pakkasethan vain jatkuvat, ja avantoon on päästävä! Se merkitsee samalla myös uutta veistosmateriaalia, josta Perheenpää innostui tekemään esittävää taidetta.

Jääveistokset
Jäälohkareet muotoutuivat Hello Kittyksi ja Möröksi.

imageJa vielä pari hahmoa lisää 😄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s