Talvinen kasvihuone lumisella pihalla

Kasvihuoneen vuosi

(29.3.) Vuosi sitten elettiin kutkuttavaa odotuksen aikaa. Eikö routa ikinä sula? Eikö jo pian lapio uppoaisi maahan, niin että Perheenpää pääsisi kaivamaan uuden kasvihuoneen perustuksia?  Eikö kevät ollenkaan etene?

Etenihän se lopulta. Perustukset ja betonivalut saatiin valmiiksi, Kivikankaalta tulleet isot pahvilaatikot avattiin ja vähitellen alumiinikiskot, kennolevyt ja sen tuhannet ruuvit, jouset ja mutterit muuttuivat uudeksi kasvihuoneeksi. Oi ihmisen iloa!

Vaikka kasvihuoneen valinta aikoinaan tuotti melkoisesti päänvaivaa, on kulunut vuosi osoittanut, että minun tarpeisiini Hallsin 8,3 neiiön Magnum oli oivallinen valinta.

Sen koko on juuri sopiva, isompaa en kaipaa. Kennolevyt taittavat kuumimmat auringonsäteet ja lämpö myös pysyy hyvin. Kennolevy ei ehkä ole aivan niin kaunis materiaali kuin lasi, mutta vihreän rungon kanssa kasvihuone kestää kyllä katseetkin.  Erityisen iloinen olen leveistä pariovista ja neljästä kattoluukusta.

Vaikka Hallsin kasvihuoneet eivät ole hintahaitarin yläpäästä, on laatu silti mielestäni ollut erinomainen. Hieman työlään kokoamisen jälkeen kaikki on toiminut ja kestänyt hyvin. Mitään ei ole hajonnut eikä mitään korjaustarpeita ole tullut.

Tein kasvihuoneen ensimmäisestä vuodesta pienen kuvakertomuksen, kesto noin kaksi minuuttia.

4 comments

 1. Hei Janette! Olipa mukavaa, kun poikkesit täällä ja kiitos kommentistasi. Toivon menestystä myös omalle blogillesi ja tietysti luisteluun myös. Laji on hieno ja maallikkokin osaa siitä nauttia. Mieheni työkaverin tytär luisteli aikoinaan Rocketeissa maailmanmestariksi. Ehkä sinäkin jonakin päivänä!

  Tykkää

 2. Mukava kuvakavalkadi. Niin syyhyttää omiakin sormia valtavasti kun kevätmesuilta oli itsellekin tuliaisena kasvihuone. Uusi ja ensimmäinen. Ja Kivikankaalta tietenkin ☺️

  Tykkää

  1. Kiitos Ville! Uuden, ja etenkin ensimmäisen kasvihuoneen odotus on iloista aikaa. Ihana suunnitella ja miettiä kaikkea, mitä sinne aikoo laittaa. Onnea matkaan uudelle kasvari-ihmiselle!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s