Rungolliset rosmariini ja timjami ruukuissa ikkunalla.

Yrttejä Lidlistä

Tällä viikolla Lidl ilmoitti myyvänsä isohkoja yrttejä hintaan 9,99. Ei hevi-osastolla, vaan kasvipuolella. Tarjolla oli neljää sorttia, eli rosmariini, timjami, salvia ja laakeri. Kasvien korkeudeksi kerrottiin 45 cm. Houkuttelevaa!

Useamman vuoden viileässä autotallissa talvehtinut rosmariini pääsi jostain syystä kuivumaan kuoliaaksi alkutalvesta. Se oli kovin harmillista. Eli rosmariini nyt ainakin kannattaisi hakea, kun noin hyvään hintaan oli tarjolla. Ja ihan lähelläkin vielä. Meiltä on Lidliin matkaa alle kilometri.

Mainoksen kuvissa oli ihan tavallisen näköisiä puskia. Niinpä yllätys oli iloinen, kun yrtit olivatkin rungollisia pikku puita. Lisäksi ne olivat kauniissa saviruukuissa. Menekki oli ollut kovaa, koska toisena myyntipäivänä jäljellä oli vain yksi rosmariini, yksi salvia ja kaksi timjamia. Laakeria ei ollut enää lainkaan.

Rosmariinia olin lähtenyt hakemaan, mutta pitihän se nyt timjamikin samaan kyytiin ottaa. En ole koskaan yrittänyt talvettaa ruukussa olevaa timjamia, mutta ehkäpä sitäkin voisi nyt koettaa.

Yrtit näyttävät terveiltä ja hyvävointisilta, ruukut ovat riittävän kokoiset ja kasvualusta vaikuttaa sopivalta Välimeren alueen kasveille. Se tuntuu ilmavalta ja kevyeltä, seassa on jotain kuitumaista materiaalia. Pinnalla on vielä ohut kerros kuorikatetta. Kasvualusta näyttää itse asiassa aika lailla samalta kuin viime keväänä kuitupalmulle ostamani Neudorffin välimerenmulta.

Sijoitin yrtit nyt yksinään työhuoneeseeni, kauas chilin taimista ja kaikista muistakin kasveista. Uskoakseni ne pärjäävät siellä ikkunalla ja kasviledin alla hyvin siihen asti, että voin viedä ne myöhemmin keväällä ensin kasvihuoneeseen ja sitten ulos. Parin kuukauden aikana varmaan myös mahdolliset ötökät tulevat esille, ja voin tarvittaessa ryhtyä torjuntatoimiin.

Toivotaan näille pitkää ikää!

2 comments

  1. Mulla on timjami istutettuna kasvimaan nurkkaaan, mäkimeiramin viereen. Siihen ne jätän syksyllä ja keväällä ne taas alkavat tuottaa satoa. Pitäisikö siis timjami nostaa maasta ja viedä syksyllä esim. kellariin? Parantaako se satoa? Aika paljon siitä nytkin saa…

    Liked by 1 henkilö

  2. Moi! Timjami talvehtii maassa ulkona ihan hyvin myös oman kokemukseni mukaan. Arvelen, että rungollisena ja ruukussa voi olla eri juttu. Jos tuo säilyy hengissä syksyyn saakka, niin yritä talvettaa sen autotallissa lamppujen alla, kuten rosmariininkin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s