Pientä pintaremonttia – osa 2

Terassimme laatoitus on vanhaa, alkujaan varmaan punaista betonilaattaa. Se on asennettu jo talon edellisen omistajan aikana, joten tarkkaa tietoa sen iästä ei ole. Vuosien saatossa punainen väri oli hiipunut melkein kokonaan pois, niin että punaista sävyä näkyi enää vain, kun laatta oli märkä. Yleensä lattia näytti vain ikävän harmaalta. Terassin koko on noin 40 neliötä, joten uusiminen ei olisi ollut mikään ihan pikkujuttu; ei työ- eikä rahamäärän suhteen.

Keväällä 2015 Tikkurilalta oli tullut markkinoille uusi Patio-kivikuullote (tikkurila.fi), jota päätimme silloin kokeilla. Homma oli kohtalaisen helppo ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Ajattelimme, että olisi vaivan väärti, jos väri pysyisi hyvänä edes pari vuotta. Vanha kirjoitus asiasta löytyy täältä.

Terassimme on suurimmaksi osaksi katon alla. Varmaan juuri sen takia väri säilyikin kohtalaisen hyvänä useamman vuoden. Väri kyllä hiipui hiljalleen, mutta pysyi kuitenkin varsin tasaisena. Vasta tänä keväänä, eli kuuden vuoden jälkeen teimme uusintakäsittelyn. Toki vuosi tai kaksi aikaisemmin ei olisi ollut liioittelua sekään.  

Kaiken kaikkiaan tuo kuullote on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi uudistaa ja pitää kauniina vanhaa betonilaattapintaa. Levittäminen on helppoa ja aika nopeastikin työ sujuu. Leveä pensseli oli meillä sopiva työväline, mutta ruiskuakin voisi halutessaan käyttää. Oikeastaan valmistelut, eli pinnan pesu ja tarvittavien suojausten laittaminen on se työläämpi vaihe.

Täysin paljaan taivaan alla olevista kohteista minulla ei ole kokemusta, mutta ainakin samankaltaisiin oloihin uskallan tuotetta suositella. Luultavasti viiden vuoden kuluttua tartumme jälleen pensseliin emmekä lähde vaihtamaan laatoitusta kokonaan uuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s