Pieniä chilin taimia kasvilampun alla.

Chilit akvaariossa

Chilit rakastavat lämpöä ja valoa, joita kumpaakaan ei talossamme talvella ole liikaa. Kylpyhuoneen lattialla on lämmintä ja ilmakin sopivan kosteaa, mutta taimien tarvitsemaa valoa sinne ei oikein järkevästi saa.

Chilien kasvatusolosuhteita pähkäillessäni keksin mielestäni hauskan ratkaisun pikkutaimien kasvattamiseen.

Monta vuotta varastossa toimettomana ollut pieni akvaario pääsi uuteen tehtävään, kun tein siitä chileille oman taimikasvattamon. Akvaario on pieni (60x35x35), mutta se riittänee siihen asti, kunnes taimet pääsevät maalis-huhtikuun vaihteessa varsinaiseen taimihuoneeseen isomman kasvihuoneen sisälle.

Sijoitin akvaarion työhuoneeseeni, missä taimien kasvua on mukava seurata töiden lomassa. Altaan pohjalla on Nelson Gardenin lämpömatto ja valaisemena saman valmistajan led-lista. Peitteenä on kuplamuovipala, jota on helpompi käsitellä kuin akvaarion omaa lasikantta. Olosuhteet akvaarion sisällä ovat ihanteelliset: ilma on kosteaa, lämpö 26 astetta ja valoa riittävästi. Tuuletus hoituu kuplamuovia raottamalla.

Vanha akvaario chilien taimikaappina.

Nyt kun taimet ovat vielä ihan pieniä, piti valaisin ripustaa akvaarion sisään, jotta sen sai riittävän lähelle taimia. Koska led-lista on pidempi kuin akvaario, se täytyi sijoittaa diagonaalisesti, mikä näyttää vähän hassulta. Kunhan taimet kasvavat, niin valaisimen voi asettaa tavalliseen tapaan akvaarion päälle.

Chiliakvaario on ollut käytössä nyt viikon ja taimet kasvavat hyvin.

Rocoto Montufarit ovat tekemässä jo toista lehtipariaan sirkkalehtien jälkeen. Myös Cheyenne ja Sugar Rush Peach ovat kasvattaneet ensimmäiset varsinaiset lehtiparinsa, muut ovat sirkkalehdellä.

Vain Aji Dulce ei ole itänyt lainkaan, ei lautalla eikä mullassa. Niin kävi myös viime vuonna, ja sen takia tilasin alkuviikosta Pepperseeds.eu:sta uudet siemenet. Toivottavasti tulevat pian perille.

Nyt kun chilihommat on saatu hyvin käyntiin, voikin jo ruveta suunnittelemaan tulevia tomaattikylvöjä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s