Kaksi sirkkalehdellä olevaa chilin alkua.

Chileissä on itua

Nyt on kaikki ensi kesän chilit laitettu alulle. Rocoto Montufarit kylvin reilu viikko sitten multaan ja sen jälkeen laitoin pari siementä vielä varuksi lautallekin (lue lauttaidätyksestä Kekkilän sivuilta). Rocotot ovat vähän hankalampia itämään ja sen takia halusin varmistella tuplamenetelmällä.

Multaan kylvetyistä on nyt kaksi kolmesta noussut sirkkalehdelle. Se on tosi mukavaa, sillä viime keväänä en saanut itämään ainuttakaan.

Toissa päivänä laitoin loput chilit itämään, lautalle tällä kertaa. Näin ei tarvitse huolehtia kylvöksen kuivumisesta, kun joudun olemaan välillä poissa kotoa. Astiasta ei haihdu vesi parissa päivässä eikä muitakaan hoitotoimia tarvita. Kun vielä asetan lautan valmiiksi lampun alle, niin mahdollisesti esiin puhkeavat idut saavat saman tien myös valoa.

Lauttana minulla toimii solumuovista leikattu palanen jäätelörasiassa. Kääräisin solumuovin vessapaperiin, mikä ei ehkä ollut ihan paras ratkaisu. Vasta myöhemmin hokasin, että se ehkä saattaa vettyä hajalle. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy; ainakaan vielä ei ole merkkejä liiallisesta vettymisestä. Kirjoitin chilien nimet paperiin, mutta tein aikani kuluksi muistilapun myös tänne.

Äsken kävin kurkkaamassa lauttaa ja näyttää siltä, että siellä jo Surgar Rushin kyljestä olisi ensimmäinen pikkiriikkinen piikki pilkistämässä. Se oli viime vuonnakin ensimmäisenä pinnalla.

Se on lupaus keväästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s