Kotipuutarhurin kasvihuone, missä taimia sekä isompia Välimeren alueen kasveja ruukuissaan.

Esikasvatettavien kylvöt päätökseen

Kylvin äsken kurpitsansiemenet esikasvatukseen; kaksi kesäkurpitsaa ja kaksi minikurpitsaa. Siinä olivat uskoakseni tämän kevään viimeiset esikasvatettavat. Aika monta kylvökierrosta tässä on jo ollutkin.

Ensimmäsenä tammikuussa kylvin chilit, useampia lajikkeita useammassa vaiheessa. Rocoto Montufaria en saanut itämään ollenkaan, en mullassa enkä lautalla. Aji Dulcen kanssa kävi samoin. Mutta muut chilit lähtivät kasvuun hienosti.

Sitten helmikuun puolivälissä multaan pääsivät ensimmäiset tomaatit ja siitä viikon päästä loput. Minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia tomaattien kanssa, mutta tänä keväänä Amazonilta tilatut Perfect Flamen siemenet eivät tahtoneet millään itää. Kymmenistä siemenistä taimiksi kehittyi neljä, niistäkin vain yksi on vahva ja kunnollinen. Kaikki muut tomaatit ovat sentään vahvoja ja hienoja, suurin osa on jo istutettu paikoilleen kasvihuoneeseen.

Tomaattien jälkeen olivat vuorossa samettiruusut maaliskuun puolivälissä. Samettiruusut eivät petä ikinä. Itävyys niillä on yleensä aina tosi hyvä, niin tänäkin vuonna.

Vielä maaliskuun lopussa laitoin lähinnä testimielessä multaan vasta myöhään tilaamani Big Sungold -tomaatit ja Lissabonista tuomani Pimientos de Padron -chilipaprikat. Kummatkin ovat nyt terhakkaita pikkutaimia, joista toivottavasti aikanaan saan edes maistiaiset.

Huhtikuun puolella vuorossa olivat ensin muutama salaatti ja sitten kurkut ja palmukaalit sekä uutena kasvina varsiparsakaali.

Montufar-chiliä ja epäkelvoksi osoittautunutta Perfect Flame -tomaattia lukuunottamatta kaikki ovat kasvaneet hienosti ja odottelevat vain lopullisille kasvupaikoilleen pääsyä. Hoitopäiväkirjasta löytyy tarkempia tietoja tämän kevään kylvöistä, lajikkeista jne.

Kasvihuoneessa on tällä hetkellä varsin täyttä. Kaikki esikasvatetut taimet ovat siellä, ja myös kaikki Välimeren alueen kasvit kuitupalmua lukuunottamatta odottelevat siellä oikeaa kesää ja ulkokautta.
Ahdasta alkaa olla, kun sekaan pitää tietysti mahtua vielä puutarhurin tuolikin. Jossainhan ne aamukahvit täytyy juoda.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s