Hoitopäiväkirja

Lämmityksen kulutusseuranta keväällä 2019 löytyy täältä: https://puutarhakirja.com/kulutus/.

21.5. Kylvin kasvimaalle muutaman salaatin (roomansalaatti, salanova krisp ja punainen lehtisalaatti) ja rivin pinaattia. Kylvin myös yhden uuden kurkun Deltastar.

19.5. Kylvin rivin raitajuurta ja rivin punajuurta ’Detroit’. Siirsin chilit pieneen chilihuoneeseen. Kaikissa on nuput. Kaikki Välimeren kasvit on siirretty ulos omille paikoilleen. Kasvihuoneessa on nyt mukavan tilavaa 😄 Helteinen päivä!

16.5. Istutin loput esikasvatetut salaatit kasvimaalle. Tomatoberryssä ja Sungoldissa on ensimmäiset raakileet! Kylvöstä raakileisiin meni 11 viikkoa.

11.5. Istutin Indigo Rubyn ja Tigerellan kasvihuoneeseen. Kumpikin on availemassa ensimmäisiä kukkiaan. Siirsin laventelin ja rosmariinin karaistumaan lämmittämättömään chilihuoneeseen.

9.5. Istutin kaalit kasvimaalle ja suojasin tiukasti hallaharsolla. Kunhan hiukan lämpenee, vaihdan sen hyönteisharsoon. Istutin myös kolme Salanova-salaattia, harso päälle.

Mustajuuri itää, hiukan epätasaisesti. Samoin pinaatti. Mutta syksyllä istutetut valkosipulit kasvavat komeasti.

7.5. Istutin kurkut paikoilleen kasvihuoneeseen. Tilaa jäi vielä yhdelle taimelle, jonka voi kylvää hiukan myöhemmin.

4.5. Kylvin esikasvatukseen kesäkurpitsan ’Lungo di Firenze’ ja minikurpitsan ’Baby bear’. Yrttipenkkiin rivi tilliä ’Mammut’.

Vuosia marjattomana pysynyt marjasinikuusama sai kaverikseen toisen lajikkeen ’Woloszebnica’, josko nyt alkaisi tulla marjojakin.

Perennapenkkiin seitsemän hopeamarunaa ’Valerie Finnis’.

Parsapenkeissä on jo viikon päivät näkynyt versoja, ensimmäiset kaksi ohutta piiskaa on jo syöty. Suurin osa versoista näyttää melko tanakoilta. Nyt on niin kylmä, että ihan hetkessä eivät varmaan nouse korjuukokoon.

29.4. Lannoitin kanankakalla kaikki marjapensaat ja raparperit. Säleikköluumu kukkii runsaasti. Erakkomehiläisiä on paljon, toivottavasti pölytys onnistuu.

27.4. Kylvin kasvimaalle rivin pinaattia ’Medania’. Lannoitin valkosipulit kanankakalla ja istutin kasvihuoneeseen Mexicon Honeyn, Sunchocolan ja mysteeritomaatti ”lobelian”. Nuppuvaiheessa, mutta eivät vielä kuki. Olen laittanut jokaiselle tomaatille vain yhden ruokalusikallisen Neudorffin tomaattilannoitetta. Käänsin jo penkkiin kanankakkaa (+kalkkia) niin arvelen tuon riittävän, kuukaudeksi ainakin.

Vanha kiertolainen kasvipenkki pääsi jälleen uuteen paikkaan, nyt säleikköpäärynän viereen kesäkukkapenkiksi. Kylvin siihen isoköynnöskrassia ’Out of Africa’ ja rinkeplummaa ’Fiesta Gitana’.

26.4. Istutin Tomatoberryt ja Sungoldit paikoilleen ja laitoin chilit isompiin ruukkuihin. Laitoin jokaiseen ruukkuun yhden tomaattilannoitepuikon, lisäksi lannoitan Puutarhan kesällä. Itselle on jäämässä nyt kuusi eri chiliä: Aji Cristal, Aji Verde, Sugar Rush Red ja Peach, Del Oro Ecuador ja Aji Guyana.

25.4. Taimihuone ulos ja kasvarin pesu sisäpuolelta. Nurmikon haravointia ja kevätlannoite + kalkki. Rodot ja havut lannoitettu.

23.4. Kylvin mustajuuren ’Géante Noire de Russie’.

20.4. Kylvin esikasvatukseen muutaman uuden salaatin. Tomatoberryssä ja Sungoldissa on ensimmäiset nuput, kohta varmaan muissakin. Kaalit ja kurkut ovat itäneet hienosti. Laitoin lannoitepuikot kaikille Välimeren kasveille.

Autotalli on nyt tyhjä kasveista.

12.4. Kylvin palmukaalin, varsiparsakaalin ja kurkut Hopeline ja Deltastar. Nyt on itänyt myös yksi Pimientos de Padron. Pak-choi on noussut pintaan kasvihuoneessa.

8.4. Toinen Big Sungold on itänyt. Koulin Perfect Flamen minitaimet omiin ruukkuihinsa. Ovat tosi pieniä ja surkeita, odotukset eivät enää ole korkealla. Mikäli sitten edes ovat sitä, mitä on tilattu.

2.4. Kylvin muutaman salaatin esikasvatukseen sisälle. Koulin samettiruusut. Yksi Big Sungold on noussut pintaan.

31.3. Kylvin kasvihuoneeseen rivin pak-choita. Helmikuussa kylvämäni pinaatit ovat nousseet pintaan.

Taimihuone käyttöön. Autotallin asukkaaat oliivipuuta ja kuitupalmua lukuunottamatta ovat päivät kasvarissa ja yöksi pääsevät taimihuoneeseen.

29.3. Kaikista Perfect Flamen siemenistä on nyt itänyt yhteensä neljä. Kolme ihan ruuppanaa, yksi saattaa kehittyä taimeksi asti. Että semmoinen tapaus.

Kylvin kokeeksi pari jenkeistä vasta tilaamaani Big Sungold Selectiä. Nyt on jo aika myöhä, mutta näen ainakin niiden itävyyden. Kylvin testimielessä myös pari Lissabonista tuomaani Pimientos de Padronia. Kiinnostaa nähdä, ovatko nämä yhtä tulisia kuin viime keväiset Nelson Gardenin siemenet.

16.3. Kylvin samettiruusut; isosamettiruusut Vanilja ja Moonlight sekä ryhmäsamettiruusut Primo Yellow, Alumia Vanilla Cream ja Silvia. Lisäksi yksi vaalea, matala Instagram-kaverilta saatu nimetön lajike.

Latvoin useimmat chilit.

Perfect Flamesta ei ole tullut mitään, surkea pettymys. Laitoin tänään loputkin niistä multaan, turha niitä on säästellä.

12.3. Perfect Flame ei ole vieläkään itänyt 🙁 ei mullassa eikä lautalla. Mullasta nousi yksi silmukka, mutta ei kehittynyt siitä. Nostin sen varovasti lautalle, mutta ei taida siitä mitään tulla.

2.3. Tomatoberry ja Sungold itivät kolmessa päivässä, Indigo Rosella meni viisi. Perfect Flame ei ole itänyt. Laitoin muutaman siemenen lautallekin.

24.2. Kylvin kasvihuoneeseen pätkän pinaattia ’Medania’. Ei paljon ota, jos ei anna.

23.2. Kylvin ensimmäiset tomaatit: 4 x Perfect Flame (yksi menee S:lle), 2 x Tomatoberry, 1 x Indigo Rose ja Sungold. Harsosääsket ovat hävinneet. Chileistä Rocoto Montufar ja Aji Dulce eivät ole itäneet; niitä ei siis ole tulevana kesänä kasvatuksessa.

8.2. Harsosääsket ovat pesiytyneet chilin taimiin. Vaihdoin niille uudet kasvualustat.

4.2. Del Oro Equador on noussut pintaan. Montufarista ei vieläkään mitään. Se yksi noussut kiehkura on kuivunut pois.

28.1. Kylvin kaksi uutta, mietoa chiliä: Aji Dulce ja Del Oro Equador.
Rocoto Montufar ei ole vieläkään itänyt. Muilla itäminen kesti viikon kahta puolta.

20.1. Kylvin uudet chilit Sugar Rush Red ja Peach sekä Aji Guyana. Kaksi viikkoa sitten kylvämäni rocoto Montufar ei ole vielä itänyt. Laitoin varuksi pari siementä lautalle.

Hankin lämpömaton.

14.1. Aji Verden siemenet multaan.

6.1.2019 Kylvin ensimmäiset chilit; 2 x Montufar ja 1 x Aji Cristal.

One comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s