Hoitopäiväkirja

2020


21.3. Kylvin muutaman salaatin esikasvatukseen: 2 x vihreä Salanova, 2 x punainen Salanova, 2 x Frillice. Istutin lisää chilejä isompiin ruukkuihin: Rocotot, Pink Habanerot ja Cheyennet. Kukkimaan jättämässäni Cheyennessä on jo pari podia. Myös Maja-tomaatit laitoin isompiin. Kasvulaustaksi Novarbon Kasvusammal.

Kasvimaalla valkosipulit ovat nousseet jo pintaan. Toivottavasti pärjäävät. Pinnalla tulppaanit ja laukatkin jo ovat.

17.3. Istutin ekat chilit isompiin ruukkuihin: Aji Cristal, Aji Guyana ja Sugar Rush. Latvoinkin muutaman. Samettiruusut ovat nousseet pintaan.

14.3. Koulin toisen kierroksen tomaatit; paitsi Helsing Junction Blue ei ole itänyt. Hankin Epsom-suolaa ja suihkuttelin sillä Cheyenne-chilit, kun niissä vähän lehdet tuntuivat kellastuvan.

Kylvin samettiruusut ja kosmos-kukan: perinteinen isosamettiruuusu ’Vanilla’, pienempi ’Alumia Vanilla Cream’, ’Silvia’ ja uusi ihanuus ’Berry Blonde’. Kosmos-kukka on ’Xanthos’, joka on noin 50 – 60 cm. korkea, kerman vaalea.

8.3. Taimilava kävi jo ahtaaksi, niin siirsin tomaatintaimet autotallin taimihyllylle. Siellä on vähän viileämpää, mikä on vain hyväksi.

Autotallissa talvehtivat välimerenkasvit alkavat vähän jo ränsistyä. Toin oliivipuun sisälle; leikkasin, lannoitin ja kastelin kunnolla.

3.3. Kaikki viimeksi kylvetyt tomaatit Helsing Junction Blueta lukuunottamatta ovat itäneet ja sirkkalehdillä.


27.2. Koulin ensimmäisen kylvöerän tomaatit.

25.2. Tomaattikylvöjen toinen – ja viimeinen – kierros: Artisan Blush Tiger, Artisan Golden Bumble Bee, Helsing Junction Blue, Nepal, New Big Dwarf, Jaune Flamme, Black Cherry, Cherry Mate (japanilainen).

Puolitoista viikkoa kylvetyt ovat kaikki jo kauniisti sirkoilla ja osalla tulossa ensimmäiset lehtiparit. Nopeasti itivät kaikki.

16.2. Kylvin ensimmäiset tomaaatit Majan jälkeen: Santorini, Dark Orange Muscat, Dark Galaxy, Tomatoberry ja Dwarf Artic Rose. Majat ovat lähteneet hyvin kasvuun, koulin ne eilen omiin ruukkuihinsa.

Hih, kylppärin lattialle hylkäämäni Aji Dulce oli noussut pintaan turvepotissa; hontelo ja kalpea, mutta muuten elinvoimaisen näköinen. Eiköhän piristy, kun pääsi lampun alle kasvatuslavaan.

Taimiakvaario kävi pieneksi. Perustin uuden kasvattamon kasvilavaan, se on tilavampi (100 x 60 x 40/60) ja toivottavasti riiittää nyt varsinaisen taimihuoneen käyttöönottoon saakka.

9.2. Jippii! Yksi Aji Dulce on vihdoin itänyt.

6.2. Lauantaina multaan kylvämäni Majat ovat tänään torstaina jo komeasti sirkkalehdillä. Lautalla näkyy pitkää juurta, mutta ei tietoakaan sirkkalehdistä. Aji Dulcesta ei vieläkään näy mitään 🙁 Hungarian Hot Wax lautalta multaan, pieni mutta virkeä.

1.2. Kylvin muutaman Maja-pensastomaatin. Haaveissa siintävät aikaiset maistelutomaatit touko – kesäkuussa. Maja jää pieneksi, noin puoli metriä korkeaksi. Ajatus on, että voin huhtikuussa istuttaa sen lopulliseen ruukkuunsa ja jättää taimihuoneen lämpöön.


27.1. Kylvin uudet Aji Dulcen siemenet, laitoin sekä lautalle että multaan. Toivottavasti itäsivät nämä. Laitoin lautalle myös bonuksena tulleen Hungarian Hot Waxin.

25.1. Kaikki chilit Aji Dulcea lukuunottamatta ovat itäneet ja vähintään sirkkalehdellä. Vain Aji Dulcessa ei näy mitään. Tilasin Pepperseeds.eusta uudet siemenet.

Rocotot itivät ainakin tänä vuonna selvästi paremmin mullassa kuin lautalla. Mullassa kasvaneilla on jo toiset lehdet sirkkojen jälkeen, lautalla on yksi päässyt juuri ja juuri sirkklehdelle. Sekin autettuna vapautumaan siemenkopastaan.

20.1. Olen istuttanut lautalla itäneistä nyt yhden Sugar Rushin, kolme Cheyenneä ja yhden hyvin pienen Pink Habaneron. Pari päivää sitten laitoin kokeeksi yhden lautalla lionneen Aji Dulcen siemenen multaan.

16.1. Chilit ovat olleet lautalla nyt viikon. Montufarit, Cheyenne ja yksi Sugar Rush ovat työntäneet ulos ensimmäisen juuren kärjen, Sugar Rush myös sirkkalehdet. Muissa ei näy vielä mitään.

11.1. Kaksi kolmesta Montufarista on itänyt ja nuossut sirkkalehdelle.

9.1. Laitoin lautalle loput tulevan kesän chilit: Cheyenne, Sugar Rush Peach, Aji Cristal, Aji Guyana, Pink Habanero, Aji Dulce.

4.1. Laitoin varmuuden vuoksi pari Montufaria myös lautalle itämään.

2.1. Kylvin vuoden ensimmäiset siemenet, Rocoto Montufaria kolmeen pikku ruukkuun.

Tilasin Tomato Seedsiltä tomaatit Artisan Blush Tiger ja Artisan Golden Bumble Bee. Lisäksi Hyötykasviyhdistykseltä chili Cheyenne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s