Pieniä taimiruukkuja, joissa siemenet eivät ole itäneet. Taustalla pari isompaa ruukkua, joissa on tomaatintaimet.

Täydellinen pettymys

Voi tarhurin murhetta! Suurin toivein ja odotuksin kylvämistäni
Perfect Flame (burbeehomegardens.com) -tomaateista ei ole itänyt ainutkaan. Tai nousihan sieltä yksi silmukka pintaan, mutta siihen se jäi ja kuihtui pois. Kylvöstä on nyt kolme viikkoa.

Viikon kuluttua multakylvöstä laitoin siemeniä myös lautalle, mutta ei niistäkään ole mikään itänyt. Kylvöt ovat olleet lämpömaton päällä ja kasvilampun alla, huonelämpötila kahdenkymmenen asteen paikkeilla. Eli jokseenkin ihanteelliset olosuhteet käsittääkseni.

Muut samaan aikaan ja myöhemminkin kylvämäni tomaatit olen jo koulinutkin kertaalleen.

Perfect Flame on kahden maatiaislajikkeen eli Jaune Flammen ja Peronin risteytyksena syntynyt herkkutomaatti, jonka siemeniä sai etsimällä etsiä. Amazonilta lopulta tärppäsi ja sain tilattua siemenet hurjaan 36 euron hintaan. Sain kimppaan muutaman muun, niin että hinta per nuppi tuli siedettäväksi.

Lähetyksen saapuessa kävi ilmi, että siemenet tulivat Shanghaista. Se tuntui hiukan huolestuttavalta, enkä ollut kovin vakuuttunut niiden laadusta. Sen takia kylvin siemeniä tavallista runsaammin, mutta en silti osannut ihan nollatulosta odottaa.

Kasvihuoneeni on pieni, ja siksi suunnittelen ja lasken aina tarkkaan, mitä sinne istutan. Nyt täytyy miettiä suunnitelmat uusiksi, sillä olin varannut eniten tilaa juuri Perfect Flamelle.

Laitoin äsken kaikki loput Perfect Flamen siemet multaan. En enää odota niistä mitään, mutta turha niitä on säästelläkään. Laitoin ne kylpyhuoneeseen, missä lämpimän lattian lisäksi lämpötilakin on korkeampi.

Näin on siis täydellinen herkku vaihtumassa täydelliseen pettymykseen.

4 comments

  1. Totta, kyllä kokeilla silti aina kannattaa! Ja on vain siedettävä pettymyksiäkin joskus. Onneksi ei meillä sentään ole elinkeino kyseessä eikä rahalliset menetykset muutenkaan suuria.

   Tykkää

 1. Harmillista! Minulle on käymässä ’Patio Red’ -paprikan kanssa samoin. Rahaa tosin en niihin laittanut, sillä otin sen siemeniä siemenketjukirjeestä. 9.2. kylvin ensimmäiset kuusi siementä, kuun lopulla kylvölautalle kolme, maaliskuun alussa kylvölautalle seitsemän lisää ja muutama päivä sitten vielä viisi multaan. Muut kylvökset ovat olleet saunassa n.25 asteessa, tämän viimeisimmän laitoin leivinuunin päälle, missä on vielä lämpimämpää. Yksikään ei ole itänyt. Ehkä kokeilen vielä huoneenlämmössä ja viileämmässä, kun kerta siemeniä on. Pettynyt olen minäkin, sillä näin kasvihuoneettomalle tuo olisi ollut hyvä, ruukkuviljelyyn sopivankokoinen lajike. Toivottavasti sinä saat edes muutaman siemenen itämään. Mukavaa viikonloppua ja itämisonnea!

  Tykkää

  1. No onpas harmi sinullakin! Kummallista kun juuri ne kaikkein toivotuimmat lajikkeet sitten jättävät itämättä. Ei auta muu kuin laittaa muita sitten enemmän. Onneksi on useampia taimia tulossa niistä muista, niin etten ihan pulaan joudu sentään. Tovotan onnea muille viljelyksillesi!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s