Kylässä Tomaatti-Ritulla

Tänään oli Avoimet puutarhat -päivä. Turussa mukana oli vain kaksi yksityispihaa, joista toisessa vierailin. Tomaatti-Ritu on keväästä alkaen kirjoittanut blogissaan kiinnostavia juttuja pohjoisen tomaattilajikkeista, ja niitähän oli tietysti mentävä katsomaan.

Täytyy sanoa, että vierailu Ritvan tomaattitarhalla oli elämys. Tomaattilajikkeita on häkellyttävästi toista sataa. Tavallisella omakotipihalla se on oikeasti tosi paljon. Tomaatteja on kasvihuoneessa, sen vieressä, terassilla ja siellä täällä kaikkialla pitkin puutarhaa. Hyvässä kasvussa ja terveen näköisiä olivat kaikki. Toisissa oli jo suuret hedelmät, toiset vasta availivat kukkiaan.

On varmasti kiinnostavaa seurata eri lajikkeita ja vertailla niiden kasvua ja aikanaan myös hedelmiä.  Mielenkiinnolla odotan tulevia blogipostauksia.

Ritva oli nähnyt paljon vaivaa ja tehnyt lajikkeista kartan ja jokaisesta lyhyen esittelynkin. Esittelylehdykät oli tarkoitettu vieraiden käyttöön puutarhassa. Minä onneton  kuitenkin unohdin palauttaa omani, mikä minua kovasti nolottaa. Anteeksi.

 

Ritvan puutarha oli kyllä muutenkin kaunis. Mukavia sokkeloita ja polun pätkiä siellä täällä, ei mitään kaavamaista tai jäykkää.

Kiitos Ritva, oli ilo käydä kylässä!

One comment

  1. Kiitos käynnistä, kiinnostuksesta ja kauniista kehuista!. Esittelylehdyköitä oli alun perin tarkoituskin antaa kaikille vapaasti mukaan otettaviksi, mutta kun emme yhtään tienneet, paljonko väkeä tulee, luovuimme jossain vaiheessa siitä ideasta. Hyvin niitä muutamille jouti mukaankin ottaa, eli ei anteeksipydettävää. Kaunista kesän jatkoa!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s