Tomaatit istutettu

Viime viikonvaihteessa tutkin sääennusteita ja näytti siltä, että ilma oli lämpiämässä; öisinkin lämpötila plussan puolella. Koska tomaatit olivat jo isoja ja osa kukassakin, päätin istuttaa ne paikoilleen kasvihuoneeseen. Sunnuntaina ensin puolet ja loput sitten maanantaina.

Mutta kehveli! Sääennuste muuttui ja luvassa olikin vielä kaksi pakkasyötä. Minulla on kasvihuoneessa vain pieni valopetrolilämmitin, joka ei kovin paljon lämmitä. Olin kovin huolissani ja päätin, että nyt tarvitaan jotain järeämpää kylmyyden torjuntaa. En todella halunnut menettää taimiani enää tässä vaiheessa.

Vedin kasvihuoneeseen pitkän jatkoroikan ja kaivoin esille ikivanhan auton sisätilalämmittimen. Puhallin päälle, jatkojohdon takia ovien väliin jäänyt rako umpeen kuplamuovisuikaleella ja kasvihuoneen lämmitysjärjestelmä oli valmis.

Hyvin se toimi. Pidin puhallinta päällä kahtena yönä, eikä lämpötila laskenut alle kymmenen asteen.

Loppuviikkoa kohden sää sitten vihdoin lämpeni, ja kasvihuonekausi on toden teolla alkanut. Eilen laitoin tomaateille ensimmäisen varastolannoitteen kanankakasta. Toinen satsi sitten myöhemmin kesällä. Lisäsin multaan myös mykorritsaa. Mykorritsa on sienijuuri, joka auttaa kasveja saamaan maaperästä ravinteita, ja se suojaa myös taudeilta. En ole aikaisemmin käyttänyt mykorritsaa, joten onkin kiinnostava seurata sen vaikutusta.

Istutin myös karviaiskoison paikoilleen isoon ruukkuun. Uskoakseni se pärjää siinä hyvin, kunhan vain tukikepit riittävät. Se kasvaa korkeaksi.

Nyt tarvitaan vielä muutama säkki multaa, että saan kurkutkin istutettua. Kasvihuoneeseen tuli tänä keväänä kokonaan uudet mullat, kun halusin varmistaa, että viime kesänä kurkkuja vaivanneet punkit eivät pääse jatkamaan eloaan. Kolme kesää sama multa jo ehti ollakin, joten ihan hyvä senkin puolesta vaihtaa.

Basilikan pistokkaissani alkaa myös olla jo hyvä juuret, joten kohta nekin voi istuttaa tomaattien sekaan.

Alkaa tuntua kesältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s