Höyrypesuri ja kaksi eri kokoista suutinta.

Höyryvoimaa

(26.4.) Minulla on tapana jättää kasvihuoneen perusteellisempi siivous aina kevääseen. Syksyllä poistan vain kasvinjätteet, kannan ylimääräiset purkit ja purnukat varastoon ja lakaisen lattian. Keväällä sitten on vuorossa mullan vaihto/lisäys ja sen jälkeen koko kasvihuoneen pesu.

Yleensä olen kuurannut kasvihuoneen pehmeällä harjalla sekä sisältä että ulkoa ja käyttänyt apuna myös painepesuria. Melko sottaista ja märkää puuhaa se on ollut, etenkin kasvihuoneen sisäpuolella.

Tänä keväänä keksin kokeilla, miten höyrypesuri toimisi kasvihuoneen puhdistuksessa. Ja sehän toimi loistavasti!

Rungon ja kennolevyjen väliin pesiytynyt vihreä levämössö sai lentävän lähdön pienellä täsmäsuuttimella, ja pehmeällä kankaalla verhottu harja oli oivallinen väline ”lasien” puhdistuksessa.

  • Aloitin kasvihuoneen sisältä ja kävin pikkusuuttimella läpi kaikki rungon ja kennolevyjen väliset raot. Tämä oli kaikkein hurjin vaihe, kun kuuman höyrysuihkun irrottama moska sinkoili sinne tänne.
  • Koska moskaa tämän jälkeen oli pitkin kasvihuoneen seiniä melko tavalla, huuhtelin sen takia seuraavaksi kaikki seinät vesiletkulla.
  • Lopuksi vaihdoin höyrypesuriin leveämmän suuttimen ja pyyhin sillä kaikki kennolevyt. Pitkän varren avulla myös kattolevyt oli helppo puhdistaa.

Sitten alkoi sataa räntää ja rakeita, ja kasvihuoneen pesu ulkopuolelta jäi kesken. Sen verran ehdin kuitenkin kokeilla, että näyttää se vihreä levä irtoavan helposti myös sieltä.

Luulen, että tämän jälkeen en enää käytä kasvihuoneen pesussa muita välineitä. Koska höyry on 100 asteista ja tunkeutuu hankaliin koloihinkin, hoituu  siinä samalla myös desinfiointi.

Suhtaudun yleensä lempeällä ymmärtämyksellä Perheepään konehankintoihin, vaikka välillä mietin, että vähemmälläkin ehkä selviäisimme. Koneissamme riittää tehoa ja ominaisuuksia, on sitten kyse lehtipuhaltimesta, porakoneesta tai höyrypesurista. Mutta on myönnettävä, että tässä tapauksessa paljon vaatimattomampi laite tuskin olisi toiminut yhtä hyvin.

Taidanpa siis myöntää sille sertifikaaatin ”Puutarhatontun hyväksymä”.

One comment

  1. Enpä ollutkaan ajatellut, että höyrypesuri voisi olla oiva väline kasvihuoneen pesuun. Itse olen jynssännyt noita kennolevyjä käsin rätillä ja se on kyllä rankkaa puuhaa. Varsinkin kattolevyt ovat olleet hankalia ja kädet väsyy, joten mahtava vinkki!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s