Taimipöydän tuunaus

Minulla on ollut kasvihuoneessa pieni taimipöytä jo useamman vuoden. Pääasiassa se on toimittanut laskutason virkaa, mutta välillä käytän sitä myös varsinaiseen tehtäväänsä eli taimien koulimiseen ja istuttamiseen.

Pöytä on mallia ”Bilteman yksinkertainen”. Pläkkipeltisen tason lisäksi siinä on ollut vain yksi hylly eikä mitään muuta. Materiaali lienee kumipuuta, ja ostettaessa se oli täysin käsittelemätön. Öljysin sen  heti uutena ruskealla puuöljyllä, jolloin siitä tuli lähinnä kovapuun näköinen.

Hyllyllä minulla on ollut pari laatikkoa, joissa olen säilyttänyt hanskoja, klipsuja, naruja, kyniä, puukkoja, siemeniä ynnä kaikkea muuta tuiki tarpeellista. Ei kovin toimiva eikä kauniskaan ratkaisu.

Niinpä sitten toivoin ja sain äitienpäivälahjaksi pienen kaapin taimipöydän alle sijoitettavaksi. Kaappi on mallia ”Hong Kongin hutera”, ja lienee tarkoitettu lähinnä puuceen kalusteeksi. Kappi on huolimattomasti koottu, ja missä tahansa muualla se näyttäisi sydänkoristeineen mauttomalta. Mutta minun kasvihuoneeseeni se sopii täydellisesti!

Koska kaappi on valkoinen ja harmaa, ei kovapuun oloinen pöytä oikein istunut yhteen sen kanssa. Oli siis ryhdyttävä taimipöydän tuunaukseen. Kotona oli vanhastaan siniharmaata puuöljyä, jolla käsittelin pöydän uuden väriseksi.

Irrotin hyllyn, hioin pinnat puolihuolimattomasti ja levitin öljyn kahteen kertaan. Ensimmäisen kerroksen vedin pensselillä ja pintakerrokseen käytin pientä telaa.

Vanha pöytä ja uusi kaappi sopivat nyt kauniisti yhteen. Ovien taakse ja laatikoihin mahtuu kaikki tarpeellinen, ja lopputulos on pelkkää avohyllyä siistimpi. Tumman pohjavärin takia pinnasta ei tullut aivan peittävä eikä tasainen, vaan vanha ruskea kuultaa paikoin läpi. Mutta minun mielestäni se on tosi hieno juuri sellaisena!

2 comments

  1. Onpas sinulla kaunis ja siisti kasvihuone! Ja kaappi sekä uudistettu pöytä ovat sinne tosiaan sopivia ja käytännöllisiä. Innostavat lisää puuhasteluun!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s