Keltainen onnenpensas hehkuu sinisiä skilloja vasten.

Kevät etenee

(29.4.) Kylmyydestä huolimatta kevät etenee. Viime päivinä säätila on ollut niin surkean kylmä ja sateinen, että olen joutunut pitämään taimet melkein koko ajan autotallissa taimihyllyllä. Puutarha-askareet ovat silti jatkuneet. Kalkitsin ja lannoitin kasvimaan ja tein sinne jo ensimmäiset kylvötkin: mustajuurta ja lehtikaalia.

Kasvimaan yrteistä tavallinen timjami näyttää kuolleen, mutta sitruunatimjami on hengissä ja oregano on jo vallan virkeä. Viime kesäinen persilja on myös alkanut kasvaa uudelleen. Samoin ilmasipulit tekevät jo uutta versoa, vaikka Perheenpää viime syksynä maata kääntäessään kovin yrittikin haudata ne. Ilmeisesti ei ihan pahaa tuhoa sentään ehtinyt tapahtua, koska varsin voimallisesti nyt jo lykkäävät uutta vihreää vartta.

Kylvin myös kurkut ja uutta samettiruusua. En ymmärrä, miten olin kokonaan voinut unohtaa tammikuussa tilaamani uuden lajikkeen, Mr. Majesticin. Onneksi löysin siemenpussin sentään nyt enkä vasta elokuussa…

Kaksiraitaisine terälehtineen Mr. Majesticin kukka muistuttaa kovasti kunniamerkkien ruusuketta. Jos ne menestyvät ja kasvavat kauniisti, niin nehän voivat sitten toimiakin ikään kuin puutarhurin kunniamerkkeinä.

Aikaisemmin kylvämäni ’Alumia Vanilla Creamit’ olivat jo kasvaneeet sen verran, että koulin ne omiin ruukkuihinsa. Isosamettiruusut ovat pienempiä vielä, eikä niitä sitten lopulta noussutkaan pintaan kuin kolme.

Koulitut samettiruusun taimet omissa pinkeissä ruukuissaan.
Ensimmäiset samettiruusut pääsivät pinkkeihin ruukkuihinsa kasvamaan.

Kasvihuonetta en ole vielä pessyt,  mutta kalkitsin ja lannoitin kasvualustan ja lisäsin pari säkillistä uutta multaa. Multahan on vasta viime keväältä, joten mielestäni sitä ei vielä tarvitse vaihtaa. Lannoitukseen käytän niin kasvihuoneessa kuin -maallakin kanankakkaa.  Hetken se hiukan tuoksahtaa, mutta menee nopeasti ohi.

Parsapenkissä on jo pari nuppua näkyvissä. Se on vähän harmi, koska nyt on kuitenkin niin kylmä, etteivät ne siitä mihinkään kasva. No ehkei siitä haittaakaan ole.

Etupihan puutarhassa keltainen onnenpensas ja siniset skillat ovat yhtä aikaa kukkiessaan hyvin kaunis näky.  Skillamatto leviää vuosi vuodelta laajemmaksi ja ilokseni niitä putkahtelee kokonaan uusiinkin paikkoihin.

Keltainen onnenpensas hehkuu sinisiä skilloja vasten.
Keltainen onnenpensas hehkuu skillamattoa vasten.

Toinen sinikeltainen yhdistelmä ovat sini- ja keltavuokot. Aina ne eivät osu kukkimaan samaan aikaan, mutta tänä vuonna ovat sen tehneet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s