Excotic Gardenin siemenluettelo

Kevään ensimmäinen merkki

(3.1.2015) Eilen postilaatikkoon tipahti ensimmäinen merkki keväästä, eli Exotic Gardenin siemenluettelo. Osasin sitä jo odottaakin, sillä tämä katalogi on ennenkin tullut jo vuoden ensimmäisellä viikolla.

 

Vaikka netti usein onkin puutarhurin paras ystävä, pitää paperinen käyttöliittymä silti pintansa. Painettua, selkeästi ryhmiteltyä ja kauniisti kuvitettua katalogia on mukava selata niin sohvannurkassa kuin illalla vuoteessa.

Pikasilmäilyllä uutuuksia tuntui olevan aika paljon, etenkin salaateissa ja tomaateissa. Yleensä kokeilen joka kesä aina jotain uutta, vaikka etenkin tomaatit ovat minulla muutoin aina vuodesta toiseen kutakuinkin samat.

Vaan yhtä ei siemenluettelosta löytynyt tänäkään vuonna: Salanova-salaattia. Eikä sitä löytynyt mistään muualtakaan suomalaisista siemenkaupoista, ainakaan pikaisen etsinnän jälkeen.

Salanova on mielestäni aivan erinomainen ja kovin mieluusti kasvattaisin sitä itsekin. Vaan taitaa olla niin, että se on niin tiukasti tuotteistettu ja brändätty lajike, ettei siemeniä aivan suoralta kädeltä tarjota harrastelijapuutarhureille.

Ruotsista löysin sitä parista paikasta, täytynee sitten jossakin vaiheessa laittaa tilaus naapurimaahan.

Jouluruusu kukkii valkoisin kukin.Ei niinkään kevään, mutta tähän asti lämpimän talven merkki on puolestaan se, että jouluruusu kukkii pihalla. Se on harmillista, sillä talvella kukittuaan se ei kuki enää toista kertaa keväällä. Tämä jouluruusu on minulle erityisen tärkeä, sillä se on äitini lahja minulle hänen viimeisenä joulunaan.

Nyt kun päivä jälleen pitenee, onkin jo korkea aika alkaa suunnitella kevään kylvöjä ja ensi kesän istuksia. Enää ei oikeastaan ole mitään syytä viivyttää kevään ensimmäisiä läikähdyksiä, eihän?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s