Talvilevolle

Syksy alkaa Etelä-Suomessakin vääjäämättä kääntyä kohti talvea. Ensi yön aikana lämpötilan ennustetaan Turussa laskevan nollaan tai lähelle sitä. Taivaalta saattaa sataa räntää.

Vaan saahan se talvi jo tullakin. Puutarhatyöt on kutakuinkin tehty: kasvihuone on siivottu, kesäkukkaruukut kannettu suojaan ja perennapenkit puhdistettu odottamaan kevättä. Lehdetkin on pääosin saatu haravoitua. Rahapulasta kärsivä jälkikasvu on siinä mitä parhainta työvoimaa :-).

Kasvimaalta voi vielä hakea mustajuurta ja lehtikaalia, vähän löytyy myös persiljaa pataruokia ryydittämään. Muutoin maa on musta ja valmis talvilepoon.

Kohdevaloilla valaistuja havuja ja riippapuu.
Aika sytyttää pihan valot ja kynttilät!

On aika virittää talvivalot ja sytyttää kynttilät. On vihdoin aika käpertyä villapaidan lämpöön ja miettiä kaikki ne ajatukset, jotka kesän ja syksyn kiireissä jäivät miettimättä. Vähitellen mieleen hiipivät jouluiset tunnelmat, ja kodissa alkaa näkyä yhä enemmän joulun ajan merkkejä. Ensin vaivihkaa tuikkuvaloja ja paperitähtiä, sitten kohta jo enkeleitä ja lopulta pääsevät tontutkin pois komeroistaan.

Talven ajan puutarhatonttu suuntaa katseensa erityisesti vedenalaiseen maailmaansa. Pieni pala riuttaa olohuoneessa tuo iloa ja valoa pimeyteen ja antaa mukavasti puuhaa toimettomille multasormille.

Koralleja ja kaloja merivesiakvaariossa
Riutta-akvaario on kuin vedenalainen puutarha.

Puutarhablogi tuskin vaikenee kokonaan, mutta kirjoittelun tahti hidastuu entisestään.

Nautitaan talvesta, sen iloista ja riemuista, mutta myös levosta ja hiljaisuudesta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s