Puutarha siirtyi sisälle

Minulla on jo kaksi talvea ollut käytössä Herbie Indoor Gardenin sisäpuutarha. Pieni helpotus siihen ikävään, kun syksyn tullen ulkona eikä kasvihuoneessa enää voi kasvattaa mitään.

Yrttejä kasvamassa keittiössä Herbie-sisäpuutarhassa
Syksyn tullen yrtit siirtyvät sisätiloihin.

Kovin vähän tuohon tietenkin mahtuu; ruukun koosta riippuen kolmesta neljään, korkeitaan viisi purkkia. Mutta sekin on tietysti parempi kuin ei mitään. Yrtit viihtyvät siinä tosi hyvin ja kasvavatkin melkoista vauhtia. Lisäksi esim. kaupan salaattiruukut säilyvät tuossa pitkään, jos ei koko ruukullinen kulu kerralla.

Helpolla tuon kanssa pääsee. Säiliöön vain lisätään vettä säännöllisesti, pari kertaa viikossa, ja kolmen viikon välein vesi vaihdetaan kokonaan ja lisätään uusi annos lannoitejauhetta.

Herbie lienee ensimmäisiä kotimaassa tarjolla olleita pikkupuutarhoja. Nyttemmin vaihtoehtoja on tullut paljon lisää. Fiskarsilla on jo jonkin aikaa ollut oma Kitchen Gardeninsa, ja nyt salolainen Plantui on tuonut markkinoille oman ratkaisunsa, eli Plantui Smart Gardenin.

Haaveilen, että jonakin päivänä saisin kuitenkin paljon isomman keittiöpuutarhan sisälle. Vaikkapa kokonaisen seinäkkeen tai kasvatuskaapin. Led-valaistuksella ja vesiviljelytekniikalla viljelykausi voisi jatkua kohtuullisen helpolla ja siististi sisätiloissa. Maailmalla sellaisia on jo toteutettukin ja tarjolla on valmiita systeemeitä.

Tässä muutamia artikkeleita aiheesta:

Hydroponic Indoor Gardens
Indoor Urban Vertical Farming
Urban Gardens

Uskon, että omatoiminen ruuantuotanto myös kaupunkioloissa tulee lisääntymään. Ihmiset haluavat syödä puhdasta ruokaa läheltä, ja ovat valmiita itse näkemään vaivaa sen puolesta. Minä ainakin.

Kehittyvät ja ympäristömyötäiset valaistustekniikat ja optimoidut lannoitusjärjestelmät tulevat ammattiviljelysten lisäksi myös kotiviljelijöiden avuksi. Ehkä jonakin päivänä voin täällä blogissa esitellä puutarhan omassa keittiössäni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s