Merentuomaa

Ystäväperhe johdatti meidät ihastuttavaan meriantiikkia myyvään liikkeeseen Paraisten Tervsundissa. Merentuoma –niminen liike on vasta aloittelemassa toimintaansa eikä sitä tällä hetkellä oikeastaan voi löytää muutoin kuin sattumalta ohi kulkemalla. Edes nettisivuja ei vielä ole. Liike sulkeutuu kohta talven ajaksi, mutta kuulemma ensi keväänä toiminta on tarkoitus käynnistää kunnolla ja silloin myös alkaa sen markkinointi.

Punainen puutalo ja pihapiiriä, jossa pöytä ja tuolit
Merentuoman pihapiiri on viehättävä.

Yritys tuo maahan meriantiikkia ja muuta merellistä esineistöä Hollannista. Myynnissä on vanhoja laivalyhtyjä, astioita, tauluja, pylpyröitä ja muuta merenkulkuun liittyvää tavaraa. Kaikki on oikeasti vanhaa ja käytössä ollutta, ei Taiwanissa tehtyä rihkamaa.

Vanhoissa laivoissa käytettyjä lyhtyjä on erityisen paljon. On isoja ja pieniä, eri tarkoitukseen ja eri metalleista valmistettuja lyhtyjä hiottuine laseineen.  Osa lyhdyistä on muokattu sähköpolttimoille, osa toimii öljylamppuina ja osa kynttilälyhtyinä. Lasit on hiottu niin, että valo niiden sisällä todella loistaa.

Omaa puutarhaamme koristaa nyt puna-vihreä kulkuvalo. Vihreän puolen lasi on oikeastaan sininen, mutta kynttilän valo muuttaa sen vihreäksi.  Aikoinaan lyhty lienee kiinnitetty paikoilleen pujottamalla sen reunassa olevat renkaat joihinkin laivassa oleviin pystytappeihin.

Laivalyhty, jonka vasen puoli on vihreää/sinistä lasia ja oikea puoli punaista lasia
Kulkuvalon sininen puoli muuttuu kynttilänvalossa kutakuinkin vihreäksi.

Lyhdyn lisäksi hankin kuparisen vesikannun. Kannu on iso (noin 8 litraa)  ja painava, mutta kahden kahvansa ansiosta sitä on hyvin kevyt käsitellä. En tiedä, mihin sitä laivassa on käytetty; ehkä se on kuulunut sammutuskalustoon. Täst eteenpäin se kuitenkin saa toimia kastelukannuna minun kasvihuoneessani.

Iso kuparikannu, jossa on kaksi kahvaa
Kun kannussa on kaksi kahvaa, on kaataminen helppoa ja kevyttä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s