Kurkut kuin Pekka ja Pätkä

Kaksi eri kokoista kurkun tainta
Vasemmalla Beit Alpha, oikealla Zeina

Olin hätäinen ja kylvin ensimmäiset kurkun siemenet jo helmikuussa, samaan aikaan tomaattien kanssa. Laitoin kahta eri lajiketta, pienihedelmäisiä kasvihuonekurkkuja kumpikin, eli ’Beit Alpha’ ja ’Zeina’.

Molemmat itivät kutakuinkin samaan aikaan ja lähtivät siitä sitten kehittymään. Melkoisesti näkyy olevan eroa näiden kahden kurkun rotevuudessa ja rehevyydessä. Kumpaakin olen kastellut samalla tavalla ja aloittanut samaan aikaan laimean lannoituksen. Saman kasvivalon alla ovat kasvaneet.

Zeinalla on tällä hetkellä korkeutta jo puolisen metriä ja valtavat lehdet. Näkyypä siinä jo pieniä kukka-aihioitakin. Beit Alpha on reilusti matalampi ja sen lehdet ovat paljon hillitymmät. Eikä siinä näy vielä mitään kukka-aihioita.

Kokonsa puolesta tuo isompilehtinen Zeina sopisi paremmin ulkokasvatukseen kasvimaalla, missä sillä olisi enemmän tilaa joka suunnassa. Mutta se on näistä kahdesta arempi ja vaatii suojaisemmat kasvuolot, eli kasvihuone tai muutoin suojaisa paikka olisi sille parempi. Beit Alpha taas pärjäisi avomaallakin, mutta veisi vähemmän tilaa kasvihuoneessa.

Niin tai näin, tuota ehtii vielä pohtia. Ja lopulta voi käydä niinkin, ettei kummastakaan tule yhtään mitään, kun sisäkasvatuskausi käy niille liian pitkäksi.

Koska olin näiden kylvössä niin aikainen, on minun varmaan parasta laittaa joka tapauksessa vielä uusi kylvö kumpaakin. Kurkkuhan on lopulta aika lyhytikäinen, ja uusintakylvöllä voin toivoa saavani satoa vielä myöhemminkin kesällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s