Itävät jo!

Perjantaina kylvin, ja maanantaina jo pilkistivät ensimmäiset pikkuruiset taimet mullasta!

Ensimmäisenä ehtivät tomaatit Tomatoberry ja Ildi. Joskus on ollut vaikeuksia saada Ildiä ollenkaan itämään, mutta lattialämpö varmaan teki tehtävänsä. Myös kumpikin kurkuista nousi pintaan jo maanantaina.

Siirsin taimet aamulla autotalliin, jonne olen värkännyt taimihyllylle kasvivalaisimen alle minikasvihuoneen.  Valaisin on vanha akvaariovalaisin, jossa on 2 x 36 watin kasvivaloputket.  Ajatuksena on, että valaisin lämmittäisi pientä muovisuojaa sen verran kuin tarvitaan. Autotallin lämpötila muutoin on noin 14 asetta, mikä on hiukan turhan alhainen.  

Ja kas, iltapäivällä lämpötila olikin muovisuojassa noussut melkein 17 asteeseen, eli ihan riittävästi. Mainio juttu!

2 comments

  1. Hei Riitta, mukava kun löysit tänne! Minulla on tuo valaisin ollut käytössä jo monta kevättä, ja aina on hyvin onnistunut taimikasvatus sen alla. Autotallin viileys ja riittävä valo on hyvä yhdistelmä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s