Ryhtyisinkö chilistiksi?

Chilin siemenetKuin vaivihkaa on chili hiipinyt keittiöömme. Ensikokemus siitä on kurja  ja se on vuodelta -84. Edistyksellinen K-halli Uppa Seinäjoella oli pannut tarjolle tuoretta chiliä, ja pizzan päällehän sitä oli laitettava. Silloin pizzat usein tehtiin itse, koska pizzerioita ei ollut joka kulmassa. Kotiinkuljetuspizzasta ei ollut vielä edes kuultu.

Pizzasta tuli niin voimallinen, että makuaisti tärveltyi koko illaksi. Myös chilin käsittely paljain käsin oli virhe. Silmien pyyhkäisy sen jälkeen aiheutti niin tulisen tuskan, että chili sai jäädä vuosikymmeniksi.

Mutta vähitellen se on siis  palannut. Ensin mietona Sweet Chili Saucena ja sitten viimein tuoreena kaupan vihannestiskiltä. Se on löytänyt tiensä niin pataruokiin kuin salaatin sekaan. Jamie Oliverin esimerkki ja reseptitkin lienevät siihen osasyynä.

Niinpä sitten ajattelin kokeilla sen kasvattamista ensi kesänä omassa kasvihuoneessani  ja otin talteen siemenet tuoreesta chilipalosta. Lajike on ’Kupittaan Citymarket’. Lisäjännitystä uuden kokeiluun tuo se, että esimerkiksi kasvin tulevasta koosta  ei ole tarkempaa tietoa  eikä varmuutta.

Mutta ainahan voi kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s