Varaslähtö kevääseen

Kevätistutus

Turussa on ollut viime päivinä niin keväistä, että oli ihan pakko antaa periksi ja hakea kauppatorilta ensimmäiset kevätkukat. Lämpöä on ollut jo yli seitsemän astetta.

Pölyiset ja nuupahtaneet kanervat ja hopealangat saivat kyytiä, kun asettelin keltaiset narsissit ja yhden perunanarsissin terassin isoihin ruukkuihin. Tulipa aurinkoista! Tulkoon sitten vaikka takatalvi (niin kuin varmaan tuleekin), mutta ainakin vähän aikaa voi uskoa kevääseeen. Ja kestäväthän nuo narsissit sentään hiukan pakkastakin.

Talvi on ollut niin leuto, että syksyllä ruukkuistutuksiin laittamani muratit ovat edelleen hengissä. Kastelin ne kunnolla ja sijoitin narsissien sekaan. Luulen, että ne jatkavat kasvuaan tulevissa kesäkukka-istutuksissa.

Uuden kasvihuoneen paikka on nyt päätetty. Se tullaan sijoittamana suunnilleen entiseen paikkaan, mutta koska se on entistä isompi, joudutaan sen tieltä siirtämään yksi marjapensas ja myös kärhöomenapuu saa nyt lähteä. Kärhölle täytyy värkätä uusi kiipeämispuu uuden kasvihuoneen kupeeseen.

Perheenpää kuori maata uuden kasvihuoneen pohjilta sen verran kuin pystyi. Maa on vielä jäässä, joten homma jatkuu vasta, kun routa on sulanut.

Chilit ovat itäneet, siirsin ne autotalliin taimikasvihuoneeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s