Ensimmäiset kylvöt

Ensimmäiset kylvöt

Kylvin tänään tomaatit ja kurkut.  Laitoin tomaatteja (Ildi, Sweet Olive, Chocolade cherry, Tomatoberry) kolme pottia kutakin  ja kurkkuja (Zeina, Beit Alpha) samoin, yhteensä siis 18 pottia. .Siinä on vähän ylimääräistä, vahinkojen varalle ja pois jaettavaksikin.

Viime vuonna kylvin tomaaatteja vain sen määrän kuin oli tarkoitus kasvattaa, ja niihän siinä sitten kävi, että niitä istuttaessani yksi meni poikki. Laitoin kyllä sekä latvan että juuriosan multaan, mutta ei niistä kummastakaan koskaan enää mitään kunnollista tullut. Hankin sitten torilta jonkin valmiin taimen tilalle.

Laitoin kylvökset minikasvihuoneessa kylpyhuoneen uuden lattialämmön huomaan. Kurkulle kylvöajankohta on vielä vähän turhankin aikainen, mutta toisaalta taimet saavat kyllä hyvät oltavat autotallissa kasvilampun alla. 

Eivät ole mitään bulkkikamaa nuo minun siemeneni. Ildiä lukuunottamatta kaikissa tomaattipusseissa oli vain kahdeksan siementä. Riittivät siis juuri ja juuri tähän kylvöön.  Kurkku ’Zeina’ pisti vielä paremmaksi: pussissa oli vain neljä siementä.

Viime keväänä kirjoitin suosikkitomaateistani ja muista kokeiluistani. Tomaatin maku -kirjoitus löytyy Kasvikertomuksia -blogista.

PS. 5.3. Tänään kylvin vielä serkkuni Ruotsista lähettämät Ryska -tomaatin siemenet. Ryskasta tullee isoja hedelmiä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s